Reklama

Stuart Easton ukončil závodní kariéru ve 33 letech

Stuart Easton, dvojnásobný britský šampion Supersport a čtyřnásobný vítěz Macau Motorcycle Grand Prix, ukončil ve 33 letech svou aktivní kariéru.

Stuart Easton «pověsil helmu na hřebík»! Po neúspěšné sezóně 2016 v britském superbikovém šampionátu oznámil 33-letý Skot hodně překvapivě ukončení své závodní kariéry.

Během 18 let své kariéry slavil Easton hodně úspěchů: V roce 1999 absolvoval první závod v kubatuře 125 ccm. V roce 2002 se mu podařil první velký úspěch, stal se mistrem Velké Británie v kubatuře Supersport. 11 let později získal druhý titul.

Na okruhu «Giua Circuit» v Macau drží Easton stále ještě rekord okruhu a vyhrál zde celkem čtyřikrát Macau Motorcycle Grand Prix.

Nejúspěšnější rok v britském šampionátu Superbike zažil Easton v sezóně 2009, když skončil celkově jako třetí a porazili ho pouze Leon Camier a James Ellison.

Během své kariéry zažil ovšem Easton také všechny stíny závodění. Po hororovém crashi při North West 200 bojoval o svůj život, z těžkých zranění se ale velmi rychle uzdravil. O rok později se vrátil do BSB jako týmový kolega Shane Byrneho.

A když v Oulton Parku stál na stupních vítězů, bylo jasné, že se mu vrátila jeho stará forma. Po zisku titulu v BSB-Supersport 2014 následovalo 7. místo v SBK-BSB.

2015 byl Easton dlouho v boji o titul, ale při crashi na okruhu Brands Hatch si zlomil nohu a šance na celkový úspěch se rozplynula.

Také sezóna 2016 vůbec neprobíhala dle představ dle Eastona. Po změně týmu a interních problémech se mu podařily pouze dvě umístění v Top-10 a musel se na konci roku spokojit s hodně mizerným celkovým 22. místem.

Sympatickému Skotovi tak byl upřen na závěr skvělé závodní kariéry ten závěrečný úspěch.

By by Ratboy!



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama