Reklama

Sofuoglu pokračuje na vítězné vlně

Kenan Sofuoglu udělal vítězstvím v Misanu velký a hodně důležitý krok k dalšímu titulu mistra světa. A pomohl mu samozřejmě i crash lídra šampionátu Lucase Mahiase (Yamaha).

Po třech vítězstvích v řadě a třetím Pole-Position v sezóně 2017 byl Kenan Sofuoglu velkým favoritem závodu WorldSSP v Misanu, který se jel na 19 kol.

Už ve třetím kole havaroval lídr šampionátu Lucas Mahias a tak tovární pilot Kawasaki, který měl na Francouze ztrátu před Misanem 30 bodů, dokázal čtvrtým vítězstvím v řadě snížit ztrátu na pouhých 5 bodů. Na stupních vítězů doplnili pětinásobného mistra světa ještě Jules Cluzel (2./Honda) a Federico Caricasulo (3./Yamaha).

Čtvrtý byl odmávnut pilot s motocyklem MV Agusta PJ Jacobsen, který sice zajížděl stějné časy jako špice závodu, ale nevyšly mu úvodní dvě kola závodu. Kyle Smith (Honda) dokompletoval Top-5.

Za Top-5 byli odmávnuti Rea, Bassani, Morais, Soomer a West, zatímco kromě Mahiase havaroval v první části závodu také Nikki Tuuli a jelikož ho torpédoval vlastní motocykl, tak musel transportován do Medical-Center.

V šampionátu WorldSSP vede (po 7 závodech z 12) Lucas Mahias (FRA-Yamaha) s 105 body, následují jako druhý úřadující šampion a multi-mistr světa Kenan Sofuoglu (TUR-Kawasaki) - 100, třetí je Sheridan Morais (RSA-Yamaha) - 76, čtvrtý vicemistr světa Francouz Jules Cluzel - Honda (75), pátý pak PJ Jacobsen (USA-MV Agusta) - 68. Na 6. místě pak najdeme Itala Federica Caricasulu - Yamaha (51) a dále Roberta Rolfa (ITA-MV Agusta) - 43, přičemž v Top-10 jsou dále umístěni tito jezdci: Brit Kyle Ryde - Kawasaki (8. - 43), Australan Anthony West - Yamaha (9. - 38) a Brit Kyle Smith - Honda (10. - 35).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama