Reklama

Šampionát CEV - Repsol pokračuje druhým závodním víkendem

Na účastníky mistrovství světa juniorů kubatury Moto3 a evropského šampionátu Moto2 čeká druhý závodní víkend. Ten se koná na okruhu Ricarda Torma v Cheste nedaleko Valencie.

Nejslabší objemová kubatura Moto3 absolvovala v portugalském Estorilu jeden závod a ten vyhrál Ital Manuel Pagliani (Honda - Leopard Junior), který byl vloni stabilním pilotem MS-Moto3. Druhý skončil Raul Fernandez (KTM - Ángel Nieto), ten projel pod šachovnicovým praporkem o 0,199 sec později. Následovali Vincente Perez (KTM), Yuki Kunii (Honda), Marc Garcia (KTM) a Yari Montella (Honda). Čech Filip Salač (KTM - Czech Talent Team Cuna de Campe) zajel skvělý závod, když do něho odstartoval až z 26. místa a byl odmávnut v cíli na 8. místě se ztrátou 3,795 sec na vítězného Paglianiho, což bylo jeho zatím nejlepší umístění v seriálu MSJ - poprvé se dostal do Top-10!

V Moto2 absolvovali jezdci v Portugalsku celkem dva závody: Jejich vítězi se stali Ivo Lopes se stockovým motocyklem a ex-pilot MS-Moto2 Jesko Raffin ze Švýcarska.

První jízda se jela na částečně mokré trati a vítězem se stal hodně překvapivě jezdec se stockovým motocyklem Ivo Lopes (Yamaha), který do závodu odstartoval z 5. pozice na gridu. Druhý se ztrátou 5,9 sec dojel Augusto Fernandez, stupně vítězů doplnil Jesko Raffin. Následovali Dimas Ekky (Kalex), Marcel Brenner (Kalex) a Alessandro Zaccone (Kalex).

Druhou jízdu vyhrál suverénně Švýcar Jesko Raffin s náskokem 2,065 sec, následoval Augusto Fernandez a na pódiu stál i Lukas Tulovic (Tech3). Následoval se ztrátou 8,8 sec Dimas Ekky (Kalex), a dále Xavier Cardelus (Kalex), jezdec z kubatury Superstock Ivo Lopes (Yamaha) a Švýcar Marcel Brenner (Kalex).

V celkovém pořadí vede Jesko Raffin s náskokem 1 bodu, druhý je Augusto Fernandez a 6 bodů ztrácí Ivo Lopes.

Česká účast v prostřední kubatuře se letos nekoná, Jirkovi Mrkývkovi jak známo odebral tým Willi Racing za hodně podivných okolností motocykl Kalex a ani závodění jeho nástupce Karla Haniky v této brněnské stáji nepřekročilo sezónu 2017.

Nedělní program závodů
Moto3 Race 1 (18 kol): 11.00 hod.
Moto2 (19 kol): 13.00 hod.
Moto3 Race 2 (18 kol): 14.00



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama