Reklama

Salač a Kornfeil před Assenem

Tým Redox-Prüstel GP přijíždí na okruh «TT Circuit Van Drenthe», kde se o víkendu koná «Motul TT Assen» s velkým optimismem, neboť vloni se zde oběma jeho českým jezdcům opravdu dařilo.

Jakub Kornfeil je připraven po 10. místě v těžkém závodě v Barceloně zopakovat při nizozemské Tourist Trophy loňský výsledek, kdy zde 2018 byl odmávnut jako pátý v cíli. V závodech se zkušenému českému jezdci (celkem 170 startů v MS 125 ccm/Moto3) většinou daří, problémem je sobotní Qualifying.

Český Rookie Filip Salač měl při GP Katalánska smůlu, když ho jeden ze soupeřů poslal do kačírku v okamžiku, kdy se jezdec týmu Prüstel GP nacházel v Top-15. Vloni zde Salač skončil v šampionátu Red Bull Rookies Cupu dvakrát na pódiu.

Nyní oba Čechy čekají během 10 dnů dva závody Grand Prix, v Nizozemí - Assen a v Německu - Sachsenring.

Jakub Kornfeil #84: „Doufám, že se konečně zlepšíme v tréninku, pak můžeme jet i dobré závody. V posledních závodech jsme v trénincích a v Qualifying nezvolili tu nejlepší strategii a na tom musíme zapracovat. Vloni jsem zde byl rychlý v tréninku a potom v závodě pátý. To znamená, že na tomto okruhu mohu jezdit hodně rychle. Doufejme, že bude i dobré počasí a to během celého závodního víkendu. Trať je rovinatá a ne tolik technická, podstatné je najít v zatáčkách tu správnou rychlost. To je zde to hlavní, hlavně ve druhém, třetím a čtvrtém sektoru. Musíme se od prvního volného tréninku v pátek maximálně koncentrovat. Pokud se nám to podaří, tak můžeme v neděli zajet dobrý výsledek.“.

Filip Salac #12: „Znám TT Circuit Assen z dob, kdy jsem zde závodil v Red Bull Rookies Cupu. Mám rád tento okruh, protože se liší díky asfaltu a jiným vlastnostem od dalších tratí. Je to hodně úzký okruh, který má několik dobrých zatáček, jako je třeba poslední šikana a tu mám opravdu rád. Je zde několik dalších zatáček, které se dají jezdit hodně rychle. Už se moc těším. Doufám, že budeme pokračovat tak,jako v Barceloně nebo v dalších posledních závodech.“



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama