Reklama

Rus (Kazach) Makar Yurchenko s KTM pojede MS

Francouzský tým CIP manažera Alaina Broneca z Moto3 vyměnil na sezónu 2018 oba jezdce a také značku motocyklu. Novými jezdci budou Francouz Jules Danilo a Rus s kazašskou licencí Makar Yurchenko (19).

Ex-pilot Grand Prix Alain Bronec, v letech 2010 až 2012 rovněž majitel týmu Technomag-Moto2, za který závodil rovněž v Misanu 2010 tragicky zahynulý Shoya Tomizawa, měl letos v týmu Moto3 dva jezdce s motocykly Mahindra, kterými byli Marco Bezzecchi a Manuel Pagliani.

Pro další sezónu se tým CIP vybavil závodním materiálem KTM a zatímco Bezzecchi opustil Broneca směrem do německého týmu Saxoprint-Prüstel-KTM, tak Pagliani musel tým kvůli špatným výsledkům opustit (pouhých 6 bodů ve 13 závodech GP - 28. místo průběžně).

Nyní už je jasné, kdo bude 2018 vedle Julese Danila (přichází z týmu Marinelli Rivacold-Honda) týmovou #2.

Bude to Makar Yurchenko, Rus s kazašskou licencí, kterému místo v MS zaplatila kazašská motocyklová federace. Yurchenko má 19 let, a bydlí v Petrohradě a aktuálně je v MSJ/CEV Moto3 na 9. místě s motocyklem KTM týmu Reale Avintia Academy (jedno druhé a jedno třetí místo). Kromě závodí v ruském šampionátu Superbike a vloni skončil v Red Bull Rookies Cupu celkově na 8. místě (devátý byl Filip Salač).

Yurchenko tak bude prvním Rusem v paddocku GP od doby závodění Vladimira Ivanova 2010 u Gresiniho za peníze diskutabilního sponzora «Crimea Circuit» (nikdy nepostavený závodní okruh na poloostrově Krym).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama