Reklama

Rovněž šampionát CEV-Repsol vstoupil do závěrečné fáze!

Po dlouhé letní přestávce - trvala od 29. července, tedy 2 měsíce - pokračuje šampionát FIM CEV Repsol o následujícím víkendu dalším závodem v Jerezu. Po něm se pojede ještě v Albacete 13. až 14. října a finále ve Valencii 24. až 25. listopadu.

Španěl Raúl Fernández (Angel Nieto Team) je 5 závodů před koncem sezóny Moto3 - pojede se nyní 2x v Jerezu, 1 závod bude v Albacete a 2 finálové čekají ve Valencii - na čele bodovací tabulky. Po vítězství na okruhu MotorLand Aragón před Jeremym Alcobou (Junior Team Estrella Galicia 0.0) a Canem Öncüem (Red Bull KTM Ajo) - bylo to jeho první pódium v této kategorii - má Fernandez náskok 28 bodů před Italem Manuelem Paglianim (Leopard Junior) a o 41 bodů zpět je třetí další Španěl Jeremy Alcoba (Team Estrella Galicia 0.0). Následuje Sergio Garcia se ztrátou 53 bodů na lídra šampionátu, ten ale dokázal vyhrát letos už 2 závody. Top-5 kompletuje Aleix Viu, a dále následují dva Japonci Yuki Kunii a Ai Ogura, druhou polovinu elitní desítku pak ještě tvoří Thajec Somkiat Chantra a také Španěl Marc Garcia z týmu Maxe Biaggiho - jinak loňský mistr světa WorldSSP300.

Po nepříliš vydařeném závěru v Red Bull Rookies Cupu v Aragónu přijíždí 16-letý český jezdec Filip Salač na jih Španělska s jediným cílem, zvýšit své bodové konto v šampionátu (zatím mu patří se ziskem 22 bodů až 16. místo) a také se pokusit o zlepšení dosavadního nejlepšího umístění, kterým je 8. místo v portugalském Estorilu.

V kubatuře Moto2 má Švýcar Jesko Raffin (Swiss Innovative Investors Junior) náskok 52 bodů před Španělem Edgarem Ponsem (AGR Team), neboť Augusto Fernández je sice aktuálně v šampionátu CEV-Repsol druhý, ale jelikož začal stabilně jezdit Moto2 World Championship místo Hectora Barbery v týmu Sita Ponse a španělského šampionátu se už nezúčastňuje, tak v něm už také nebude bodovat. Protože ale Edgar Pons - vítěz posledních dvou závodů CEV-Repsol na okruhu MotorLand Aragón - vystřídá v šampionátu MS-Moto2 v týmu Speed-Up neúspěšného Brita Dannyho Kenta pro zbytek závodů Grand Prix v letošní sezóně, tak největším soupeřem Jesko Raffina ve španělském mistrovství je tak prakticky až celkově čtvrtý Hector Garzo (Wimu CNS), a ten ztrácí 4 závody před koncem tohoto šampionátu (jeden v Jerezu, dva v Albacete a jeden ve Valencii) hodně propastných 76 bodů.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama