Reklama

Rovněž některé týmy EWC už mají jasno

Rovněž některé prestižní týmy ze šampionátu FIM EWC 2022 (MS-Endurance) už mají jasno o svých sestavách a dokonce už i testují na sezónu 2022. Belgický tým Wernera Daemena BMW Motorrad World Endurance jezdil už i s novou posilou Jérémy Guarnonim.

Sestava motocyklu #37 Markus Reiterberger, Ilya Mikhalchik a Kenny Foray (tedy už bez Xaviera Forese), ale už s Guarnonim, testovala ve španělské Almerii.

Motocykl Ninja ZX-10RR týmu Kawasaki SRC s číslem #11 budou v šampionátu EWC 2022 pilotovat Etienne Masson, Florian Marino a Randy De Puniet. To znamená, že zde nezůstal kámen na kameni, neboť dříve závodila za Kawasaki SRC trojice Jérémy Guarnoni, Erwan Nigon a David Checa.

Ex-mistr světa WorldSSP Randy Krummenacher bude rovněž závodit v seriálu EWC. Pojede s #77 za polský tým Wojcik Racing s motocyklem Yamaha R1, jeho týmovými spolujezdci budou Sheridan Morais a Dan Linfoot.

V kalendáři EWC na rok 2022 jsou v šampionátu FIM EWC zařazeny následující závody: 24hodin Le Mans (16.-17. dubna); 24hodin Spa (4.-5. června), 8hodin Suzuka (7. srpna); Bol d’Or (17.-18. září), přičemž finále ročníku 2022 by se mělo konat v Indonésii (Mandalika?).

Chybí tedy závod v českém Mostu, kde se vloni jela vytrvalecká premiéra místo kultovního závodu v japonské Suzuce.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama