Reklama

Rossi žádal včera pro Lorenza trestný bod!

Ani zimní přestávka zřejmě nic nezměnila na vztahu mezi oběma piloty továrního týmu Yamahy Rossim a Lorenzem. Ostatně to potvrdilo i včerejší Rossiho jednání, kdy si „The Doctor“ šel stěžovat k „Race Direction“ na Lorenzovo chování.

O co vlastně šlo? Valentino Rossi byl právě v jednom rychlém kole ve čtvrtém volném tréninku královské kubatury MotoGP, když se mu do ideální stopy dostal Jorge Lorenzo a Ital musel zaklapnout plyn.

Po pátém nejrychlejším čase v Qualifying 2 navštívil nejdříve Valentino Rossi Race Direction a Race Directora Mika Webba, kde se dožadoval udělení trestného bodu pro svého týmového kolegu Jorge Lorenza.

Mistr světa totiž v FP4 svou pomalou jízdou v ideální stopě znemožnil Rossimu dosažení lepšího času, tedy stejně jako to učinil neúmyslně Rossi při trénink na GP v Misanu 2015, za což byl Ital potrestán jedním trestným bodem.

A právě tento trestný bod rozhodl později mistrovství světa 2015.

Za úmyslný faul na Marca Marqueze v Sepangu/Malajsie dostal Rossi od Webba tři trestné body, což mělo nedozírné následky. Při součtu bodů Sepang & Misano to dělalo celkem čtyři „Penalty Points“ a důsledkem bylo poslední místo na startovním roštu při rozhodujícím finále ve Valencii.

„No jo, vlastně jsem já ten jediný, kdo není happy, ne on. Stala se ta stejná situace jako 2015 v Misanu. On byl na mě tehdy naštvaný a já jsem dostal trestný bod. Proto mě udivilo, že ze stejné situace vyšel on bez trestného bodu. A jsem názoru, že rozhodnutí v Misanu nebylo korektní a že jsem neměl dostat žádný “Penalty Point", říkal včera na toto téma 37letý Ital.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama