Reklama

Román Ramos pojede CEV-RFME Superbike

Jedním z osmi stabilních pilotů loňského startovního roštu MS-Superbike, kteří se s tímto šampionátem museli minimálně na sezónu 2019 rozloučit, byl Španěl Román Ramos.

Tento 28-letý španělský jezdec závodil v týmu GoEleven Kawasaki a v soutěži Independent Riders obsadil celkově 5. místo, když před ním skončili Xavi Fores, Toprak Razgatlioglu, Michael Ruben Rinaldi a Leandro Mercado. Celkem 19x byl Rámos odmávnut v Top-15, tedy v bodech.

Italský tým ale vyměnil značku motocyklu Kawasaki na rok 2019 za Ducati a angažoval vicemistra světa z roku 2013 Eugene Lavertyho a na skromného Španěla prostě místo na startovním roštu 2019 nezbylo.

V letošní sezóně pojede Roman Rámos šampionát CEV RFME Superbike za tým Fau55 El Seňor de las Bolsas di Héctor Faubel, ex-pilota Grand Prix kubatur 125 ccm, 250 ccm a Moto2 v závodech Grand Prix.

K dispozici bude mít motocykl Yamaha YZF-R1 a jeho soupeřem v šampionátu, který pořádá RFME (Real Federación Motociclista Espaňola) bude jeho bývalý konkurent z WorldSBK Ital Federico Sandi.

Mimochodem: Omezením maximálních otáček byly v sezóně 2018 nejvíce postiženy soukromé týmy Kawasaki, takže Ramos zažil hodně těžkou sezónu a získal tak během svého závodění nejméně bodů za poslední 4 roky v šampionátu WorldSBK.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama