Reklama

Remy Gardner za Aki Aja

Syn mistra světa «premier class» 1987 Wayneho Gardnera (18-násobný vítěz Grand Prix v kubatuře 500 ccm) Remy Gardner mění na příští sezónu tým. Místo současného týmu Onexox TKKR SAG pojede 22-letý Australan Remy Gardner za tým Aki Aja Red Bull KTM Ajo.

V tomto týmu nahradí Remy Gardner v prostřední kubatuře odcházejícího Jorge Martina. Tento Španěl má namířeno do «premier class» do satelitního týmu Ducati, Pramac Racing, odkud zřejmě odchází oba současní piloti Francesco Bagnaia a Jack Miller (ten už je jistý) do továrního týmu Ducati Corse.

Rodák ze Sydney Gardner debutoval v MS v sezóně 2017, a v kubatuře Moto3 absolvoval 21 závodů. Od sezóny 2016 závodí v prostřední kubatuře Grand Prix a na svém kontě má celkem 69 startů v Moto2, když dvakrát byl odmávnut na pódiových umístěních. Vyjel si už také dvě Pole-Position a má na svém kontě jedno nejrychlejší kolo v závodě.

Jeho cílem je pochopitelně jít ve šlépějích svého otce a dostat se do «premier class», kde zatím jezdí jako stabilní pilot z Austrálie pouze Jack Miller. Vloni skončil rodák ze Sydney celkově v Top-15, letos je v polovině šampionátu těsně za Top-10, na 11. pozici.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama