Reklama

Reiterberger míří do Asie

Tento závodní víkend v Losailu se německý jezdec Markus Reiterberger (25 let) rozloučí se šampionátem WorldSBK, protože na příští sezónu se už místo na startovním roštu tohoto šampionátu prostě nenašlo.

V jeho současném týmu BMW Motorrad WorldSBK ho nahradí Eugene Laverty, což je škoda především pro německé fanoušky, neboť se tento šampionát v příští sezóně vrací na německý okruh Motorsport Arena Oschersleben. Na trati ležící 30 km jihozápadně od Magdeburgu by se mělo závodit začátkem srpna 2020 (tedy bohužel ve stejný termín, kdy se koná Grand Prix České republiky v Brně).

Ovšem Reiterberger zůstane s továrnou BMW i nadále v úzkém kontaktu (mimochodem jeho otec pracuje v závodním oddělení této továrny!) a jelikož po závodě v Kataru už bude «Reiti» volný, tak může závodit i v EWC. Pojede tak určitě 14. prosince za tovární tým BMW v Sepangu/Malajsie, což je druhý závod tohoto šampionátu 2019/2020.

Protože ale EWC je pouze pět závodů a dva už budou odjety, tak «Reiti» potřebuje ještě jiné závodní vyžití.

V BSB pro něho jako absolutního Rookieho místo není, neboť tratě jsou extrémně těžké a nikdo jezdce bez závodních zkušeností ve své podstatě nechce. Druhá možnost byl seriál MotoAmerica, ale zde jsou týmy už plné. A tak jako hodně reálná se nabízí možnost závodit v ARRC, tedy v Asia Road Racing Championshipu.

Tento šampionát nabývá stále více a více na zvučnosti, kromě Japonců zde bude závodit továrně i BMW. Letos obsahoval šest závodních víkendů: Sepang/Malajsie (dvakrát), Bend Motorsport Park/jih Austrálie, Buriram/Thajsko, Suzuka/Japonsko a Zhuhai/Čína. Nově se bude závodit ještě v Indonésii, tedy celkem 7 závodních víkendů.

BMW je schopna garantovat Reiterbergerovi místo v továrním týmu BWM v šampionátu MS-Endurance, a pokud vše vyjde i ARRC, tak to znamená 12 závodů. A možný je i start s wild card při domácím závodě v Oscherslebenu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama