Reklama

Provizorní kalendář WorldSBK 2018: Brno 9.-10. června

Kalendář MS-Superbike 2018 už pomalu nabírá svou konkrétní tvář. Dle současného stavu se nepojede žádný závod na německých okruzích, jediným závodem ve střední Evropě je naše Brno!, kam se šampionát vrátí po 8 letech.

Příští sezóna začne tradičně - jak je ostatně zvykem - na Phillip Islandu/Austrálie, potom se bude závodit v thajském Buriramu. Mezi oběma zámořskými závody ale bude delší přestávka, než byla v tomto roce.

Má se sice konat premiérový závod MS-Superbike v Jižní Americe - jak je ostatně uvedeno ve smlouvě - v San Juanu/Argentina, ale infrastruktura má hodně daleko k tomu, aby se zde mohl konat závod mistrovství světa. V každém případě je připraven Jerez jako náhradní okruh.

Dorna by si sice hodně přála závod v Německu, ale jiná trať než Lausitzring, je těžko představitelná. A brandenburgskou závodní trať koupila firma DEKRA, a ta má úplně jiné priority, než jsou závody.

I z tohoto důvodu se vrací do kalendáře český Masarykův okruh, jako jediný závod ve střední Evropě! Naposled se v Brně jel šampionát MS-Superbike v roce 2012.

Klasikou v kalendáři MS-Superbike zůstává francouzský okruh Magny-Cours, kvůli chladnému počasí by se ale závodní víkend na přání DWO měl uskutečnit dříve, nejlépe vyplnit letní dlouhou přestávku. Tato časoví změna by ale znamenala posun k termínu Bol d’Or a to není pro okruh Magny-Cours zrovna ideální.

Pouze několik termínů už je jasných, sezonní finále se bude, stejně jako v letech minulých, konat na okruhu Losail/Katar, samozřejmě v říjnu.

Že je Brno opravdu napevno v tomto kalendáři WorldSBK na rok 2018 potvrdil Daniel Carrera, tedy nejvyšší superbikový boss od DWO (Dorna World Organisation).

Provizorní kalendář Superbike 2018:

26./27. únor – Phillip Island/Austrálie
polovina března – Buriram/Thajsko
duben – Aragón/Španělsko
duben - Assen/Nizozemí
duben/květen – Imola/Itálie (je možná výměna termínu s Assenem)
26./27. května – Donington/UK
9./10. června - Brno/Česká republika
22./24. června – Laguna Seca/USA
otevřený termín – Misano/Itálie
začátek září - San Juan/Argentina nebo Jerez/Španělsko
otevřený termín - Magny Cours/Francie
polovina září – Portimao/Portugalsko
polovina října – Losail/Katar

Zdroj: Speedweek



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama