Reklama

Proč netestuje v Jerezu Toprak?

Smlouva Topraka Razgatliogla s Yamahou běží do 30. listopadu 2023, proto může Turek teprve začátkem prosince testovat superbikový motocykl BMW. Nyní se ale ukázalo, že všechno mohlo trochu jinak...

Skoro všichni jezdci v MotoGP- a v WorldSBK, kteří mění svůj tým na sezónu 2024, dostali povolení od současného týmu testovat nový motocykl po posledním závodě sezóny 2023 - výjimkou nebyl ani Marc Marquez.

Jedinou výjimkou tak zůstal Toprak Razgatlioglu: Mistr světa 2021 odchází po čtyřech letech s Yamahou k BMW. Jeho smlouva s japonskou továrnou končí 30. listopadu 2023, a samozřejmě se jednalo o tom, zda nemůže turecký jezdec už předtím testovat M1000RR.

39-násobný vítěz závodů WorldSBK pochopitelně počítal s uvolněním na testy, ale to nepřicházelo. Andrea Dosoli - Road-Racing-Manager - řekl Toprakovi ve čtvrtek, že smlouva která existuje, tak bude taky dodržena!

To je ale pouze polovina pravdy: Ve skutečnosti Yamaha povolila Toprakovi testování v Jerezu v termínu 22./23. listopadu pro BMW Motorrad Motorsport s tím, že Turek nesmí veřejně srovnávat BMW a Yamahu.

Na to ale Toprak a ani jeho manažer Kenan Sofuoglu nepřistoupili, ačkoliv tato podmínka je v této situaci úplně normální.

A tak premiéra tureckého jezdce na německém závodním motocyklu se odehraje až 4. prosince v Portimau.

„Je to pouze rozdíl 10 dnů, to nehraje roli“, okomentoval celou záležitost humorně Toprak Razgatlioglu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama