Reklama

Převzetí týmu Kiefer Racing se nepodařilo

Jelikož nebyla od KTM požadovaná bankovní garance složena, tak rakouská továrna smlouvu s Davidem Pickworthem anulovala. Cortese a Aegerter jsou tak 4 dny před Vánocemi nezaměstnaní.

Zlověstné převzetí týmu Kiefer Racing skrz ve Vídni žijícího investičního bankéře Davida Pickwortha se v poslední minutě «zadrhlo».

Podepsání smluv s jezdci se mělo uskutečnit ve čtvrtek nebo v pátek ve Vídni, kde Pickworth žije.

Týmový majitel Jochen Kiefer čeká od GP ve Valencii na podpis, přičemž veškeré náležitosti po smrti jeho bratra na srdeční infarkt Stefana Kiefera (51) jsou od 16. listopadu už vyřešeny.

Pickworth ale prodlužoval podpis s Jochenem Kieferem týden po týdnu. Proto panovala dlouho hodně skeptická nálada a velké napětí mezi všemi zainteresovanými, ačkoliv smlouva s Pickworthem byla přesně před 14 dny podepsána.

Protože nebyla zaplacena bankovní garance, tak dnes ráno zrušila KTM smlouvu s Pickworthem a jeho švýcarskou firmou CCH Consularis AG v Trübbachu (v kantonu St. Gallen).

Sandro Cortese ještě minulý týden věřil, že smlouva s Pickworthem, kterou vlastně «zavinil» právě on setkáním s Britem při GP Rakouska na Spielbergu, bude v pořádku a všichni se ve Vídni tento týden sejdou, tedy i s novým Corteseho šéftechnikem Pietro Caprarou.

Dnes odpoledne spadl ale Cortese z «obláčku», když se celý projekt Kiefer ukázal jako velký blaf.

„Nevím co bude Pickworth dělat. Sám jsem se to dozvěděl právě před hodinou. Nevím, co k tomu říci. Telefonoval jsem s Domim, ten je absolutně bezradný, neboť nějaký plán B neexistuje ani pro něho. Oba dva jsme se plně spolehli na Davida. Od okamžiku, kdy podepsal smlouvu s KTM, běželo všechno tím správným směrem“, řekl dnes hodně zklamaný Cortese.

Pickworthovi nyní hrozí kvůli porušení smlouvy s KTM trest ve výši 100.000 Euro.

„Opravdu nevím, co budu dělat. Tým Kiefer byl mou jedinou nadějí. Také já jsem byl dlouhou dobu skeptický. Ale jak byla podepsána smlouva s KTM, tak jsem se uklidnil, všechno běželo jak mělo. David tyto informace předal i Mike Trimbymu a Carlosi Ezpeletovi,“ říká dále Cortese.

Carlos Ezpeleta, syn Carmela, který má na starosti týmy kubatur Moto3 a Moto2, říkal v Sepangu při GP, že peníze na koupi týmu Kiefer Racing měly být převedeny na jedno bankovní konto v Nizozemí a měly pocházet od ruského investora.

Pickworth před dvěma týdny oznámil veřejnosti, že 2,5 miliony Euro na závodění týmu budou pocházet od jednoho ruského hlavního sponzora a ten bude veřejnosti představen v lednu ve Vídni.

První testy byly naplánovány první únorový týden ve Valencii.

Cortesemu chyběly dnes slova: „Musím to nejdříve celé vstřebat a potom s chladnou hlavou řešit.“.

Jochen Kiefer je sice majitelem dvou startovních pozic na gridu, ale peníze nestačí ani na jednoho jezdce - tím by byl Aegerter. Švýcar by musel dát dohromady okolo 1 milionu Euro - a to není možné. Smlouva s KTM už také není platná. A Suter Industries není schopen finančně pomoci jako v sezóně 2017.

„Vůbec netuším, co se bude dále dít.“, okomentoval celou situaci dnes odpoledne David Pickworth.

Zdroj: SpeedWeek



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama