Reklama

Přestupový kolotoč v Superbicích má 5 poražených

Startovní pole MS-Superbike 2024 bude obsahovat 24 stabilních jezdců, Ducati a Yamaha jsou obsazeny nejsilněji, po 6 jezdcích. Pět z letošních stabilních jezdců si musí najít jinou závodní sérii, včetně našeho Olivera Königa.

S podepsáním Philippa Öttla do týmu Yamaha GMT94 bylo obsazeno jedno z posledních volných míst. Bradley Ray zůstane v týmu Motoxracing Yamaha a vše naznačuje tomu, že Kawasaki Puccetti bude i nadále závodit s Tito Rabatem.

Pět jezdců ale vyšlo při změně sedaček naprázdno: Loris Baz, letos v MS celkově 16. musel vyklidit svou pozici v týmu Bonovo action BMW ve prospěch Scotta Reddinga a nyní hledá volné místo buď v britském šampionátu BSB nebo v mistrovství US-Superbike, přičemž nevylučuje ani závodění v MS-Endurance (pouhé 4 závody).

Lorenzo Baldassarri (18.) ztratil své místo u GMT94 kvůli Öttlovi a zřejmě se vrátí do šampionátu kubatury Supersport, kde se 2022 stal více-mistrem světa za Domim Aegerterem.

Team Petronas MIE Honda postaví v sezóně oba dva své letošní piloty ze šampionátu Supersport Tarrana Mackenzieho a Adama Norrodina: Hafizh Syahrin (21.) a Eric Granado (bez bodů) tak potřebují nové angažmá. Syahrin přestoupí do asijského superbikového šampionátu, Granado bude nadále závodit v MS-MotoE.

Oliver König (bez bodů) přestoupil po sezóně 2021 ze šampionátu Supersport-300 (11.) přímo do MS-Superbike. Během dvou let nasbíral v 66 závodech hubené 3 body, když dojel 15. v Mandalice 2022 a 14. na Phillip Islandu ve stejném roce. Jeho tým Orelac Kawasaki bude závodit 2024 pouze v MS-Supersport (s dvěma motocykly Ducati), Königovi tak zbývá pouze šampionát MS-Endurance.

Místo týmu Orelac se v šampionátu představí papírově daleko silnější Team Marc VDS Ducati, za kterého pojede v MS-Superbike bývalý šampion MS-Supersport a dlouholetý jezdec Grand Prix Sam Lowes.

Jezdci a týmy MS-Superbike 2024:

Ducati:

Aruba.it: Alvaro Bautista (E), Nicolo Bulega (I)
Motocorsa: Michael Rinaldi (I)
Go Eleven: Andrea Iannone (I)
Marc VDS: Sam Lowes (GB)
Barni Spark: Danilo Petrucci (I)

Yamaha:

Pata Prometeon: Jonathan Rea (GB), Andrea Locatelli (I)
GYTR GRT: Dominique Aegerter (CH), Remy Gardner (AUS)
Motoxracing: Bradley Ray (GB)
GMT94: Philipp Öttl (D)

Honda:

HRC: Iker Lecuona (E), Xavier Vierge (E)
Petronas MIE: Tarran Mackenzie (GB), Adam Norrodin (MY)

BMW:

Motorrad Motorsport: Michael van der Mark (NL), Toprak Razgatlioglu (TR)
Bonovo action: Scott Redding (GB), Garrett Gerloff (USA)

Kawasaki:

KRT: Axel Bassani (I), Alex Lowes (GB)
Puccetti: Esteve Rabat (E)
Pedercini: Isaac Vinales (E)

Tučně = oficiálně potvrzeno

Zdroj: SpeedWeek.com



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama