Reklama

Překvapivý obrat: Alex Lowes za Kawasaki?

Ačkoliv se vše zdálo být už jasné: Alex Lowes zůstane u Yamahy, jen místo továrního týmu PATA bude závodit za tým Ten Kate, ovšem s motocyklem stejné značky - tak portugalský víkend vše otočil!

Týmovým kolegou Jonathana Rey v továrním týmu Kawasaki Provec by se mohl stát Alex Lowes, aktuálně třetí jezdec šampionátu WorldSBK, což se rozhodně nečekalo. 36-letý Leon Haslam bude mít s největší pravděpodobností k dispozici třetí tovární motocykl Kawasaki ZX-10RR a to ve stáji Manuella Puccettiho, kde nahradí tureckého jezdce Topraka Razgatliogla.

Alex Lowes závodí v WorldSBK už šestou sezónu, dvě za Suzuki, nyní čtvrtou za Yamahu. Vloni v Brně zatím vyhrál svůj jediný závod...

Mimochodem: V šampionátu WorldSBK ztrácí Leon Haslam na Alex Lowese 20 bodů, ale především je Haslam o 8 let starší než A. Lowes!

Pro Itala Lorenza Savadoriho tak zůstává pouze jedna varianta jeho závodění v MS-Superbike: Druhý motocykl Kawasaki ZX-10RR v týmu Pedercini Kawasaki jako týmový kolega Španěla Jordiho Torrese.

V týmu Ten Kate Yamaha tak zůstává druhé místo, jako stájového kolegy Lorise Baze, stále neobsazené: Největší šance se dávají dvěma jezdcům: Úřadující americký šampion Cameron Beaubier má velké šance na druhé místo se satelitním motocyklem Yamaha (továrna Yamaha totiž své působení v MotoAmerica oficiálně končí) a tím dalším je Španěl Xavi Fores z BSB (Honda Racing UK).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama