Reklama

Předsezonní testy šampionátu WorldSBK

Fanoušci šampionátu WorldSBK musí být ještě trpěliví, teprve za 8 týdnů se začne 9./10. dubna na okruhu MotorLand Aragon letošní šampionát. Do té doby se ale uskuteční ještě řada testů motocyklů, které se zúčastní šampionátu MS-Superbike 2022.

Zatím se konal pouze dvoudenní test 8./9. února v Portimao, kde se potvrdilo, že navrátilec k Ducati Alvaro Bautista je určitě na úrovni mistra světa Topraka Razgatliogla (Yamaha) a mnohonásobného šampiona Jonathana Rey (Kawasaki).

Přitom zkušený Bautista jezdil na časovém niveau těchto dvou největších soupeřů a stačil ještě vše okomentovat, že zatím dokázal využít schopností V4R na pouhých 85%.

Zatímco Honda ve čtvrtek a v pátek minulého týdne celkem překvapivě testovala v Portimão, tak se tovární tým ve složení Iker Lecuona a Xavier Vierge už od zítřka objeví v Jerezu.

V Portimão chyběl jezdec týmu Motocorsa Axel Bassani, místo toho týmový šéf Lorenzo Mauri zabukoval ve dnech 26./28. února trať ve Vallelunze k letošnímu Roll-out.

Dále se bude testovat 3./4. března v Aragónu, kde bude Yamaha se všemi svými továrními piloty, to znamená, že zde budou také Garrett Gerloff a Kohta Nozane (Junior-Team GRT).

Ve dnech 15. až 17. března se bude testovat v Misanu, zatímco BMW plánuje tři dny testů, Yamaha a Ducati pak pouze dva, stejně jako Motocorsa.

Hodně velký by měl být provoz při testech v Barceloně 25./26. března, kde budou různé týmy Kawasaki, BMW, Ducati a Yamaha anwesend sein sollen.

Posledním testem před zahájením sezóny je obvyklý oficiální test DWO, ten se letos bude konat 4./5. dubna v Aragónu a zde by neměl chybět nikdo ze stabilního startovního pole.

V zásadě platí: Jelikož je povoleno maximálně deset testovacích dnů, tak týmy pošlou své jezdce na trať pouze za optimálních podmínek, navíc jsou letos povoleny dokonce testovací půldny.

Přehled termínů testů

22. / 23 . února: Jerez

28. února: Vallelunga

3. / 4. března: MotorLand Aragon

16. / 17. března: Misano

25. / 26. března: Barcelona-Catalunya

4. / 5. dubna: MotorLand Aragon



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama