Reklama

Pre WorldSSP Misano: Jako lídr kubatury Supersport přijíždí Krummi

Samozřejmě, že během «Pata Riviera Di Rimini Round» dostanou šanci závodit i účastníci kubatury Supersport 600 a právě v ní pojede i hodně pilotů s wild card.

Kubatura Supersport 600 je letos pod taktovkou obou jezdců týmu BARDAHL Evan Bros Randyho Krummenachera a Federica Caricasuola, po každém ze šesti odjetých závodů vždy stáli na stupních vítězů a v Assenu, Imole a Jerezu dokonce slavili vítězný double. Soupeři nyní tvrdí, že tento tým používá některé ilegální součástky (větší písty) ke zvýšení výkonu motoru, ale při veškerých kontrolách dle vyjádření Gregoria Lavilly - Sporting Director DWO - nebylo nic objeveno.

Po závodě v Jerezu byl vítězný motocykl Caricasuola rozebrán na součástky, ale Scott Smart - SBK Technical Direktor FIM - žádný nepovolený zásah proti reglementu neobjevil, ani co se týká elektroniky. Potvrdil, že pro R6 existují některé ilegální díly, ale ty v motocyklech týmu BARDAHL Evan Bros objeveny nebyly.

Co se týká jezdců s wild card, tak zde je jejich přehled: Populární a oblíbený Roberto Rolfo (39) bude pilotovat motocykl Kawasaki. V Imole se postaral ex-pilot MS Massimo Roccoli o přerušení závodu, když bojoval o pódiové umístění. I v Misanu bude s motocyklem Yamaha týmu Rosso Corsa určitě patřit k uchazečům o pódiová umístění. Další motocykly této značky budou pilotovat Lorenzo Gabellini, Mattia Casadei, Luca Ottaviani, Filippo Fuligni a Kevin Manfredi. Gabellini je aktuálně druhý v šampionátu CIV a Fuligni potom bratrem pilota MV-Agusta Federica Fuligniho. 22-letý Němec Patrick Hopelsberger bude pilotovat rovněž motocykl Yamaha R6.

Na čele šampionátu velkých Supersportů je Švýcar Randy Krummenacher (BARDAHL Evan Bros. WorldSSP Team) před svým týmovým kolegou a lokalmatadorem Federico Caricasulem (BARDAHL Evan Bros. WorldSSP Team). Následuje Francouz Jules Cluzel (GMT94 YAMAHA) a za trojicí jezdců s motocykly Yamaha je teprve jako čtvrtý v pořadí pilot s jiným motocyklem, Japonec Hikari Okubo (Kawasaki Puccetti Racing). Top-5 kompletuje lokalmatador Raffaele De Rosa (MV AGUSTA Reparto Corse). Následují Rakušan Thomas Gradinger (Kallio Racing), mistr světa 2017 Lucas Mahias (Kawasaki Puccetti Racing), ex-pilot Grand Prix Moto2 Isaac Vinales (Kallio Racing), Corentin Perolari (GMT94 YAMAHA) a Maďar Peter Sebestyen (CIA Landlord Insurance Honda).

Pořadí v WorldSSP600: 1. Randy Krummenacher (SUI-Yamaha) - 135 bodů; 2. Federico Caricasulo (ITA-Yamaha) - 118; 3. Jules Cluzel (FRA-Yamaha) - 94; 4. Hikari Okubo (JPN-Kawasaki) - 59; 5. Raffaele De Rosa (ITA-MV Agusta) - 58; 6. Thomas Gradinger (AUT-Yamaha) - 53; 7. Lucas Mahias (FRA-Kawasaki) - 50; 8. Isaac Vinales (ESP-Yamaha) - 45; 9. Corentin Perolari (FRA-Yamaha) - 41; 10. Peter Sebestyen (HUN-Honda) - 33.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama