Reklama

Pre Red Bull Grand Prix of The Americas - MotoGP

Španělský úřadující mistr světa Marc Marquez už vyhrál v Texasu celkem šestkrát, podaří se mu to i posedmé?

Okruh Circuit of the Americas ještě nepoznal jiného vítěze než je Marc Marquez (Repsol Honda Team). A soupeři by hrozně rádi tuto statistiku otočili, to je jasné. Nebo by musel španělský tovární pilot HRC udělat fatální chybu a během 20 kol v nichž každém čeká 20 zatáček to samozřejmě možné je.

Mimochodem: Kromě okruhu COTA má Marc Marquez podobnou skvělou bilanci ještě na Sachsenringu, zde totiž v královské kubatuře rovněž ještě nikdy neprohrál.

Na stupních vítězů už zde na okruhu COTA stáli Valentino Rossi (Monster Energy Yamaha MotoGP), jeho týmový kolega Maverick Viňales a také Marquezův nový týmový kolega Jorge Lorenzo (Repsol Honda Team).

Právě Viňales zde vyhrál svůj první závod Moto2 a vloni skončil v MotoGP druhý. Rozhodně nesmíme zapomenout na Cala Crutchlowa (LCR Honda Castrol), ten zde sice ještě na stupních nestál, ale je jistě po Argentině hodně namotivovaný, když zde byl potrestán za nepříliš prokazatelný předčasný start: „Rossi a Marquez by tento trest nedostali“, je přesvědčen Brit, který si nikdy nebere před ústa ubrousek.

Kandidátem na přední umístění, tedy v Top-5, je jistě Takaaki Nakagami (LCR Honda Idemitsu), ale také čtvrtý na závodě v Termasu, Jack Miller (Pramac Racing). Tovární pilot Suzuki Alex Rins (Team Suzuki Ecstar) pak v nedávné minulosti vyhrál v COTA v závodech obou menších kubatur. Ostatně vloni zde jeden pilot s továrním strojem z Hamamatsu na pódiu stál: Andrea Iannone.

V šampionátu je zatím druhý, a patří bezesporu k nejrychlejším pilotům současnosti. Zde ovšem stál „DesmoDovi“ naposled na pódiových stupních před čtyřmi roky, ovšem pilot s číslem #04, tedy Andrea Dovizioso (Mission Winnow Ducati) patří rozhodně k favoritům a navíc na Marqueze ztrácí pouhé 4 body.

V souboji o titul „Rookie of the Year“ budou jistě i nadále tvrdě bojovat Fabio Quartararo (Petronas Yamaha SRT) a Joan Mir (Team Suzuki Ecstar). A bylo by pošetilé zapomenout na vzrůstající tendenci výkonů Miguela Oliveiry (Red Bull KTM Tech 3), ten v Termas de Rio Hondo poprvé bodoval a to skvělým 11. místem, jen necelé 0,2 sekundy za továrním kolegou z KTM Polem Espargarem (Red Bull KTM Factory Racing). Svou rychlost z předsezonních testů zatím nedokázal v závodě potvrdit další Rookie Francesco Bagnaia (Pramac Racing).

Český jezdec Karel Abraham zde bodoval pouze jednou, když byl odmávnut 2014 na P14.

MotoGP World Standing 2019

1 Marc MARQUEZ Honda SPA 45 bodů
2 Andrea DOVIZIOSO Ducati ITA 41
3 Valentino ROSSI Yamaha ITA 31
4 Alex RINS Suzuki SPA 24
5 Danilo PETRUCCI Ducati ITA 20
6 Cal CRUTCHLOW Honda GBR 19
7 Takaaki NAKAGAMI Honda JPN 16
8 Jack MILLER Ducati AUS 13
9 Aleix ESPARGARO Aprilia SPA 13
10 Pol ESPARGARO KTM SPA 10
11 Maverick VIŇALES Yamaha SPA 9
12 Fabio QUARTARARO Yamaha FRA 8
13 Joan MIR Suzuki SPA 8
14 Jorge LORENZO Honda SPA 7
15 Miguel OLIVEIRA KTM POR 5
16 Franco MORBIDELLI Yamaha ITA 5
17 Andrea IANNONE Aprilia ITA 2
18 Francesco BAGNAIA Ducati ITA 2
19 Johann ZARCO KTM FRA 2
20 Hafizh SYAHRIN KTM MAL
21 Karel ABRAHAM Ducati CZE
22 Tito RABAT Ducati SPA



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama