Reklama

Pratama za Ten Kate

Jak už bylo dříve oznámeno, tým Ten Kate pojede v šampionátu MS-Supersport se dvěma jezdci. Kromě jednoho z favoritů šampionátu Švýcara Domiho Aegertera to měl být některý mladík z nástupnického programu Yamahy.

A dnes to bylo oficiálně oznámeno, kromě týmové #1 Domiho Aegertera pojede v týmu bratranců Ten Kateových také 21-letý Indonésan Galang Hendra Pratama, který je už několik sezón odchovancem nástupnického programu bLU-cRU Yamaha.

Galang Hendra Pratama na sebe poprvé upozornil v roce 2016, kdy se zúčastnil na ranchi Valentina Rossiho akce VR46-Camp. Následující rok startoval s dvěma wild card v závodech mistrovství světa a vyhrál jako první Indonésan v historii mistrovství světa silničních motocyklů jeden ze závodů, bylo to sezonní finále v Jerezu. 2018 na Masarykově okruhu dokázal opět vyhrát. Kromě toho získal ve stejné sezóně také dvě Pole-Position.

Letos absolvoval Galang Hendra Pratama svou první sezónu v MS-Supersport a to za tým MS-Yamaha. Nejlépe zajel v Aragónu, kde byl dvakrát odmávnut na P12. Sezónu zakončil se ziskem 12 bodů na P24.

V příští sezóně bude tedy Galang Hendra Pratama členem neúspěšnějšího týmu v historii MS-Supersport, Ten Kate Racing má na svém kontě celkem deset jezdeckých titulů v tomto šampionátu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama