Reklama

Postoupí Halbich se svým týmem do ME?

Jan Halbich a jeho tým HRP jsou s novým motocyklem CBR1000RR Fireblade opravdu úspěšní. Honda Motor Europe ale dosud úspěchy týmu v IDM-Superbike nezaregistrovala.

Nový motocykl Honda Fireblade přišel do sezóny se zpožděním, takže týmy z MS-Superbike neměly moc času připravit se důkladně na závody mistrovství světa 2017. To bylo i důvodem toho, že v ME-Superstock-1000 letos žádnou Hondu nevidíme.

„Naším největším problémem je, že u Honda Motor Europe neexistuje současně žádný program pro kubaturu Superstock, pro příští rok je to ale možné“, říká na toto téma vysvětluje manažer Honda-Racing Marco Chini a hned dodává: „Potřebujeme ale spolehlivý a silný tým, který by zaklepal na naše dveře“.

Už koncem minulého roku projevil zájem tým Triple-M, který odešel od Ducati. Kvůli pozdním dodávkám motocyklu Honda Fireblade SP2 ale tým z Frankfurtu přestoupil ke Kawasaki.

„Potřebujeme tým se seriozními lidmi, kteří provizují závodní motorismus opravdu naplno. Musí to být tým, který chce pracovat s Hondou, musí mít tu správnou filosofii, neboť Honda je speciální firma. Potom můžeme uvažovat o závodění v Superstock 1000“, je názoru Marco Chini.

S novým motocyklem Honda Fireblade hned v prvním roce závodění udělal velké pokroky Team Holzhauer Racing Promotion s českým pilotem Janem Halbichem, tento tým už řadu let úspěšně spolupracuje s Hondou a hned ve druhém závodním víkendu IDM-Superbike v belgickém Zolderu jezdil Halbich ve vedoucí skupině a nakonec obsadil čtvrté místo.

Pouze ex-pilot z WorldSBK s bikem BMW Markus Reiterberger závodí v IDM Superbike momentálně na úplně jiném levelu, než jeho kolegové, když zajel v Zolderu čas 1:31,676 min. To nedokázal nikdo, ale Danny de Boer, Stefan Kerschbaumer a Jan Halbich byli na úrovni 1:32.

„Mně se ME-Superstock moc líbí, interně jsme už o tom jednali. Se starým motocyklem bychom ale do toho nešli. Ale s novou Hondou se tímto směrem v myšlenkách určitě ubíráme.“, říká na toto téma týmový šéf Jens Holzhauer.

Kontakty mezi Holzhauerem a manažerem Honda-Racing zatím žádné nebyly, ale při závodním víkendu WorldSBK na Lausitzringu bude jistě možnost na jednání mezi oběma partnery, tedy mezi Chinim a Holzhauerem.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama