Reklama

Ana Carrasco nazpět v paddocku Superbike

Po dvou letech závodění v mistrovství světa Moto3 se Ana Carrasco vrací do sériového mistrovství světa. Mistryně světa kubatury 300 ccm z roku 2018 chce nyní prokázat svou třídu v novém Světovém poháru žen.

Ana Carrasco je první a zatím jedinou ženskou motocyklovou mistryní světa ve třídě sólo v silničních závodech motocyklů. Španělka vyhrála Supersport World Championship 300 v roce 2018 a dosáhla celkem sedmi vítězství a dvanácti umístění na stupních vítězů v 50 závodech této kubatury. Šestadvacetiletá jezdkyně už neměla co dokazovat v juniorské kategorii sériového mistrovství světa a po sezóně 2021 přešla do BOE Motorsports v Moto3 – a zažila doslova výsledkovou katastrofu. Za dva roky se ani jednou neprobojovala do Top-15 a nezískala tak jediný bod. Celkem logicky na ni po sezóně 2023 nezbyla žádná motorka a žádný tým o ni neměl zájem.

Doslova jako na zavolanou pro ni se ve správný čas objevil «FIM Women’s World Motorcycling Championship 2024» A s týmem Evan Bros má po svém boku ten správný tým, aby se vrátila na cestu k úspěchu. Cokoli jiného než vítězství a zisk titulu by bylo pro Carrasca zklamáním!

„Jsem opravdu šťastná, že mohu oznámit toto nové dobrodružství,“ ujistila Ana. „Budu soutěžit v mistrovství světa ženských motocyklů s týmem Evan Bros. WorldSSP Yamaha, jedním z nejsilnějších týmů v paddocku Superbike, a cílem může být pouze vyhrávat závody.“

V paddocku superbiků byla Carrasco dříve spojována pouze s Kawasaki, ale nyní je součástí rodiny Yamaha.

„Jsme hrdí na to, že můžeme pracovat s Annou. Vždy jsme byli jejími fanoušky, a když se naskytla příležitost s ní spolupracovat, byli jsme okamžitě u toho,„ řekl šéf týmu Fabio Evangelista. “Pokusíme se ji co nejlépe podpořit a první testy provést co nejdříve abychom byli připraveni na první kolo sezóny.“

Zahájení sezóny této série, oficiálně známé jako 'FIM Women's Circuit Racing World Championship', je v polovině června při závodním mítinku v Misanu (14.-16. června).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama