Reklama

Pojede Kiefer Racing 2018 pouze s Domim Aegerterem?

Týmový majitel Moto2 Stefan Kiefer hledá usilovně hlavního sponzora , jinak bude muset 2018 nastoupit do MS pouze s jedním jezdcem. Přitom nezapomínejme, že německý Kiefer-Racing vyhrál v průběhu pěti let se Stefanem Bradlem 2011 (Moto2) a Dannym Kentem 2015 (Moto3) dvakrát titul mistra světa.

Momentálně nemá ale tento tým žádného hlavního sponzora 2018, pouze v rukou trumf v podobě Dominiqueho Aegertera.

Jeho setrvání v týmu bylo ale oficiálně potvrzeno teprve ve čtvrtek před GP Aragónu. Nyní doufají majitelé týmu Stefan a Jochen Kieferové, že se tato skutečnost projeví v úspěšném hledání sponzora na rok 2018.

Jedno je jisté: Druhý jezdec musí do týmu přinést o něco více peněz, že je aktuální případ Tarrana Mackenzieho. A protože se jedná o jezdce se statutem «Commercial Entry» tak toto místo nebude peněžně podpořeno ani od Dorny, tak ani od IRTA.

Současná situace vypadá následovně, 2018 nasadí Kiefer Racing pouze jednoho jezdce a na druhého, tedy «Entry» bude muset zapomenout.

Jako poslední připadali v úvahu dvě až tři jména jezdců: Byl to třeba Čech Jakub Kornfeil (24), ten ale zůstává u Saxoprint KTM; nebo Brazilec Eric Granado (21) ze španělské série CEV. Ovšem Granado podepsal u Forwardu, pro sponzora Game v týmu Forward Racing je Brazílie druhým nejdůležitějším sponzorem.

Sandro Cortese (27) byl eventuálně rovněž opcí, ale tento Němec je zainteresován peněžně v týmu Dynavolt IntactGP a nemůže tedy ke Kieferovým přinést požadovanou částku, která je minimálně 500 000 Euro.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama