Reklama

Pohroma favoritů: vítězný double Hickmana, Dokoupil v Top-10!

Favoritům se v dnešním závodě kubatury Supertwin nedařilo, nejdříve musel vzdát horký favorit Michael Dunlop, po něm také v tu dobu vedoucí Mick Browne. A tak si vítězství z dnešních stocků zopakoval Peter Hickman, český jezdec Michal «Indy» Dokoupil si splnil vlastní sen a umístil se v Top-10!

Své 12. vítězství na Tourist Trophy mohl dnes oslavit Peter Hickman, když další spolufavorité, tedy Top-3 z prvního závodu Supertwin: úterní vítěz Michael Dunlop; druhý v cíli Mike Browne; a třetí na stupních vítězů Jamie Coward - dnes na Isle of Man prostě cílový šachovnicový praporek neuviděli.

Vítězem se tedy stal Peter Hickman (Yamaha) a přijel si tak pro své už 12. vítězství na Tourist Trophy, druhý se umístil hodně překvapivě Pierre Yvea Bian z Francie (Paton) a stupně vítězů dokompletoval Australan Joshua Brookes (Kawasaki). Michal Dokoupil (Aprilia) skončil devátý.

Dunlopův motocykl byl tedy proti tomu, aby Michael nevyhrál po 26. závod na Tourist Trophy a nevyrovnal tak v počtu vítězství svého strýce Joeye.

Z respektu ke smrti svého bratra Raúla Torrase Martineze byl dnes startérem jeho bratr Angel! R.I.P.

Dunlop byl po úterním vítězství a po výsledcích v tréninku jasným favoritem. Největším Dunlopovým soupeřem ale v začátku závodu nebyl Hickman, nýbrž Mike Browne, druhý z prvního závodu. V úseku Ballaugh Bride bylo pořadí Dunlop o 3,3 sekundy před Brownem, 5,8 sekundy ztrácel Hickman.

V Bungalow vedl Dunlop o 5,5 sekundy před Brownem, ovšem o několik stovek metrů dále začal zpomalovat a v úseku Hailwood Heights už jel úplně pomalu a pokud chce ještě letos vyrovnat rekord svého strýce, tak musí zítra vyhrát závod Senior-TT, což proti Hickmanovi nebude vůbec jednoduché.

V tu dobu vedl Browne o 14 sekund. Při průjezdu do 3. kola ale musel vzdát pro defekt spojky. To už vzdal i třetí z prvního závodu Jamie Coward!, takže Top-3 už v závodě do posledního kola nepokračovali.

Hickman sice v tréninku neobjel v tréninku ani jedno kolo s motocyklem Supertwin, ale teď už ho nikdo nemohl ohrozit, i když se vlastně do závodu nekvalifikoval. Svým 12. vítězstvím na TT je nyní na stejné úrovni jako Bruce Anstey. Pierre Yves Bian (2.) a Josh Brookes (3.), jel na motocyklu zraněného Garyho Johnsona, tak stáli poprvé při závodech Tourist Trophy na pódiových stupních.

Výsledek, Supertwin 2: 1. Peter Hickman (GB), Yamaha, 3 kola za 56:55,113 min.2. Pierre Yves Bian (F), Paton, 47,784 sec zpět. 3. Josh Brookes (AUS), Kawasaki, +49,785 sec. 4. Stefano Bonetti (I), Paton. 5. Rob Hodson (GB), Kawasaki. 6. Baz Furber (GB), Yamaha. 7. Michael Evans (GB), Aprilia. 8. Francesco Curinga (I), Paton. 9. Michal Dokoupil (CZ), Aprilia. 10. Michael Russell (GB), Aprilia.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama