Reklama

Pelikánová do závodu nepostoupila

Alexandra Pelikánová obsadila v závodu Last Chance Race osmnácté místo a nepostoupila do hlavního nedělního závodu v rámci závodního víkendu světového šampionátu Supersport 300 v italské Imole.

Česká motocyklová závodnice využila sobotní volný trénink k úpravě nastavení svého motocyklu Kawasaki Ninja 400 a zároveň pokračovala v seznamování se s italskou tratí, na kterou se v rámci závodního víkendu světového šampionátu World Superbike vydala poprvé v kariéře. V tréninku opět zlepšila své maximum o více než sekundu a zajela čas 2:15,074, kterým si zajistila sedmadvacáté místo v hodnocení skupiny B kategorie Supersport 300. V následujícím Superspole svůj čas nedokázala vylepšit a do závodu Last Chance Race, tedy závodu, z nějž se prvních šest v cíli kvalifikuje do hlavního nedělního závodu, startovala z dvaadvacátého místa.

„V ranním tréninku se nám podařilo vylepšit nastavení motorky a zrychlit, ale ne tolik, kolik jsem si představovala,“ uvedla devatenáctiletá rodačka z Brna, pro kterou je letošní rok premiérovou sezónou ve světovém šampionátu Supersport 300.

„V závodu o postup jsem dobře odstartovala a předjela asi pět jezdců. Potom jsem ale udělala pár drobných chyb a propadla se dozadu. Po několika kolech, kdy jsem jela kolem patnáctého místa, jsem se nevešla do poslední šikany a musela dost zpomalit, čímž jsem se připravila o možnost bojovat se skupinkou jezdců o lepší umístění,“ přiznala závodnice týmu Kawasaki GP Project, která závod o postup dokončila na osmnáctém místě a nepostoupila tak do hlavního nedělního závodu kategorie Supersport 300.

„Závodní víkend nedopadl podle mých představ, ale slibuji, že v Jerezu to bude úplně o něčem jiném,“ dodala Alexandra Pelikánová.

Další závodní víkend šampionátu World Supersport 300 se uskuteční od 7. do 9. června 2019 ve španělském Jerezu.

Zdroj: Media Alexandra Pelikánová



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama