Reklama

Pedercini Kawasaki: De Angelis out, Russo in

Tým Pedercini Kawasaki udělal před druhou polovinou letošní sezóny WorldSBK změnu jezdce!, místo neúspěšného Alexe de Angelise pojede od příštího závodu na německém Lausitzringu Riccardo Russo.

Týmový šéf Pedercini Kawasaki Lucio Pedercini byl dlouhodobě nespokojen s výsledky svého pilota Alexe de Angelise. Ten je v tabulce MS-Superbike až na 17. místě se ziskem 32 bodů, ačkoliv má k dispozici motocykl Kawasaki ZX-10RR letošní konfigurace, tedy jen nepatrně se lišící od těch, než jsou tovární biky Jonathana Rey nebo Toma Sykese. Zkušený 33-letý San Mariňan nebyl ani jednou odmávnut v Top-10!, třikrát dokončil závod jako 11. (což je jeho nejlepší umístění v sezóně) a ještě 7x dojel na bodech, tedy v Top-15 - z celkového počtu 16 startů v sezóně 2017.

Místo něho pojede Ital Riccardo Russo, který byl až do Misana stabilním pilotem WorldSBK za tým Guandalini Yamaha. V americkém závodě na okruhu Laguna Seca ho ale vystřídal český rutinér Jakub Smrž.

Tým Guandalini měl v letošní sezóně velmi obtížný začátek v šampionátu a obtížné to bylo i pro jeho pilota Riccardo Russo. 24-letý pilot trpěl tím, že jeho motocykl Yamaha YZF-R1 prostě nebyl konkurenceschopný. Nejlepšími výsledky byla dvě 12. místa v Buriramu a Donington Parku. Během závodu v Misanu pak přišlo oznámení o rozchodu s týmem Mirco Guandaliniho, který pak najal českého rutinéra Jakuba Smrže na následující fázi v Laguna Sece.

Nyní se tedy vrací Russo nazpět do šampionátu WorldSBK s konkurenceschopným motocyklem a má za sebou už test s motocyklem Kawasaki ZX-10RR v Mugellu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama