Reklama

Oficiálně: Od roku 2019 3 závody za víkend!

Promotér MS-Superbike DWO (Dorna WSBK Organization) to sice oznámil jako «Big News», bohužel z tohoto oficiálního oznámení jsme se nedozvěděli nic nového, co už předtím nebylo známé. Mnoho otázek týkajících se nového programu závodního víkendu totiž zůstalo nezodpovězeno.

Promotér MS-Superbike DWO oznámil včera ve 14.04 hodin motocyklovému světu, že počínaje sezónou 2019 uvidíme poprvé v historii šampionátu od roku 1988 za víkend 3 závody. Kromě obou - tedy jednoho sobotního a jednoho nedělního - start bude vždy ve 14 hodin SEČ, se pojede ještě (stejně jako se jezdí v MS-Side) «SprintRace» v nedělním dopoledni od 11 hodin.

Podle čeho bude prováděno postavení na startovním roštu, nebylo zveřejněno. Stejně chybí oficiální oznámení, zda se za «SprintRace» budou udělovat body a v jakém množství.

Letos to funguje následovně: Po třech volných trénincích se jezdci kvalifikují pro Superpole 1 a 2. A z nich vyjdou startovní pozice pro Race 1.

Pro Race 2 je startovní rošt určen mixem z výsledku Race 1 a Superpole.

Od roku 2019 ale uvidíme tři závody.

Diskutuje se třeba o tom, že výsledek «SprintRace» (tedy budoucího Race 2) bude vodítkem pro postavení na startovním roštu Race 3. Nebo, zda startovní grid pro Race 3 bude mixem výsledku Race 2 («SprintRace») a Superpole. Nebo dokonce, že Superpole bude úplně zrušeno a pro startovní rošt Race 1 bude platit výsledek po třech volných trénincích...



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama