Reklama

Odendaal skončil předčasně v týmu NTS

Je to vždy hodně nepříjemné měnit řidiče během probíhající sezóny. Po Silverstone ukončil své působení v prostřední kubatuře Grand Prix u nizozemského týmu NTS RW Racing GP jihoafrický jezdec Steven Odendaal (26 let).

Ten kvůli kurióznímu zranění - zranil se během vánoční dovolené u moře - nastoupil do sezóny 2019 až ve španělském Jerezu (bez jediného dne testů), a absolvoval pouhých devět závodů Grand Prix, přičemž ani jednou nedokázal dojet v Top-15, takže nebodoval! Nejlépe dojel Odendaal jako 16. v Assenu.

Na příští sezónu byl už dopředu ohlášen jeho nástupce, kterým bude Švýcar Jesko Raffin (23 let). Ten při třech letošních startech dokázal 2x bodovat a dá se předpokládat, že nahradí jihoafrického jezdce i ve zbytku sezóny 2019, ačkoliv to ještě nebylo oficiálně oznámeno, neboť závod E-World Cupu se pojede teprve při finále ve Valencii a tak se Švýcar může zúčastnit skoro celého zbytku sezóny 2019.

Přesto se očekává, že při GP Misana - Raffin zde pojede jako náhradník v týmu Intact - by se v sedle japonského motocyklu NTS mohl objevit domácí Simone Corsi, který už po GP Spielberg motocykl testoval.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama