Reklama

Northern Europe Cup: Jako lídr jede do Assenu Oliver König

V rámci mistrovství světa Superbike se koná další závod nové závodní série „Northern Europe Cup“ v Nizozemí. Český jezdec Oliver König přijíždí na kultovní okruh Dutch TT jako lídr kubatury Standard.

Ještě skoro ani neskončil premiérový závodní víkend ADAC Northern Europe Cup v britském Silverstone, a už se jezdci a týmy museli vydat na další štaci, tedy do Assenu, kde se v rámci MOTUL FIM World Superbike Championship koná druhý závodní víkend. Na nizozemském okruhu Grand-Prix Dutch TT se uskuteční 15. - 17. dubna třetí závod sezóny 2016.

V kubatuře Standard jsou König a Meggle bodově velmi blízko, když je dělí pouze 1 bod. Na čele bodové tabulky je tedy Oliver König se ziskem 41 bodů, druhý je Němec Matthias Meggle (40) a třetí jeho krajan Philipp Freitag (25). Dán Simon Jespersen (24), Belgičan Sasha de Vits (22) a Nizozemec Rick Dunnik (22) kompletují Top-6.

Po třetím místě v sobotu a vítězstvím v neděli přijíždí jako lídr kubatury Standart do Nizozemí 14letý český teenager Oliver König: „Ještě nikdy jsem v Assenu nejel, všechno je pro mě úplně nové. Jako přípravu jsem zvolil Playstation a videa na Youtube, abych se naučil layout okruhu. Před závodním víkendem v Silverstone jsem si nemyslel, že do Assenu přijedu jako vedoucí jezdec šampionátu. Je to moje první sezóna s motocyklem Moto3. Doufám, že se v Nizozemí opět umístím na pódiu a budu tak moci i nadále soupeřit se špicí“.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama