Reklama

NEC - Silverstone: 3. a 1. místo pro Königa

Čile k světu se má nový závodní seriál Northern Europe Cup (NEC), jehož první dva závody se jely tento víkend na okruhu v Silverstone v rámci britského šampionátu superbiků. A jednalo se o společný závod s britským šampionátem Moto3, samozřejmě s rozdílnou klasifikací.

Ještě je nutné poznamenat, že v Northern Europe Cup (NEC) se závodí ve dvou kategoriích: Grand-Prix a Standart.

Těsně před startem prvního závodu na 8 kol zapršelo, takže závod byl vyhlášen jako mokrý.

Český teenager Oliver König (14) zde absolvoval svůj debut s motocyklem kubatury Moto3 a svou Hondu dovezl v sobotu do cíle kubatury Standart na P3.

Oliver König po závodě: „Závodě byl hodně těžký, trať nebyl ani suchá a ani mokrá, takže to bylo hodně těžké. Po startu jsem bojoval s několika jezdci, ale skupina se postupně rozdělila. Do poslední zatáčky jsem bojoval s Manou Antweilerem, ten ale udělal trochu chybu a já jsem si tak zajistil P3 v cíli a pódiové umístění. Jsem velmi šťastný, toto umístění pro mě bylo hodně důležité, neboť mám nový bike a závodím v nové kategorii. Doufám, že ve druhém závodě budu opět schopen dojet v Top-3.“

Druhý závod seriálu ADAC Northern Europe Cup (ADAC NEC) se konal za úplně jiných podmínek, nad britským okruhem Grand-Prix v Silverstone svítilo slunce, ovšem do startu v 14:55 hod. se zamračilo, trať ale zůstala suchá.

Těchto změněných podmínek využil Oliver König (14) k vítězství, ovšem nebylo to vůbec jednoduché. Na čele kategorie Standart bojovala po celý závod trojice ve složení Oliver König, Matthias Meggle (15, Německo) a Simon Jespersen (14, Dánsko) a nakonec o pouhých 0.003 sekundy vyhrál český teenager, druhý skončil Meggle, a jako třetí dánský jezdec.

Oliver König: „Včera jsem skončil třetí, dnes jsem vyhrál. Je to pro mě fantastický moment. Simon, Matthias a já jsme mezi sebou opravdu hodně bojovali a to po celý závod. V některých zatáčkách jsem měl opět problémy. v posledním kole to bylo hodně těžké, jel jsem vpředu, ale pak jsem se trochu propadl a bojovali jsme až do poslední zatáčky. Nakonec jsem byl v cíli jako první já a jsem hodně šťastný.“



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama