Reklama

Nicolò Bulega operován kvůli «arm pump»

Lídr šampionátu WorldSBK Nicolò Bulega podstoupil operaci předloktí kvůli „kompartment syndromu“. Tento běžný syndrom, lépe známý jako „pumpa paží“ nebo „nafouknuté předloktí“, lze napravit relativně jednoduchým postupem.

Motoristická sezóna sotva začala a není úplně překvapivé, že jezdci, kteří přesedli na těžší stroj, trpí kompartmentovým syndromem neboli ‚pumpou paží‘. Patří sem Nicolò Bulega, úřadující mistr světa Supersport, který přešel do sezóny World Superbike. Italský nováček je aktuálně lídrem šampionátu se třemi umístěními na stupních vítězů z prvních šesti závodů, včetně jednoho vítězství na zahájení sezóny.

Čtyřiadvacetiletého Bulegu zřejmě od závodního víkendu v Austrálii trápí napumpovaná předloktí a minulý víkend v Barceloně se to zhoršilo. Proto bylo rozhodnuto jít „pod nůž“ a tento problém vyřešit tak, aby mu nebránil v boji o prvenství.

Níže si přečtěte oficiální tiskovou zprávu Aruba.it Racing – Ducati:

Nicolò Bulega operován pro kompartment syndrom

Nicolò Bulega dnes v nemocnici Oglio Po (Cremona) podstoupil operaci, kterou provedl profesor Alessio Pedrazzini, aby se zabýval problémem chronického námahového kompartment syndromu předloktí (pažní pumpa).

Tento stav, nyní běžný ve světě motocyklů, je přítomen od loňské zimy a během australského kola se zhoršil. Zhoršil se minulý víkend v Barceloně, kde ho pronásledovala silná bolest, která omezovala výkon úřadujícího mistra světa kubatury Supersport a současného lídra v hodnocení World Superbike.

Proto bylo po konzultaci s týmem Aruba.it Racing – Ducati rozhodnuto o operaci Nicolò Bulegy na pravém předloktí. Jezdec má nyní dostatek času na to, aby se po operaci zotavil a dostal se do nejlepší kondice pro třetí kolo sezóny 2023 WorldSBK naplánované na 19. až 21. dubna na okruhu TT Circuit v nizozemském Assenu.

Jak je uvedeno v tiskové zprávě, Bulega má ještě tři týdny na to, aby se z této operace plně zotavil. V praxi stačí na zotavení z takového zásahu týden.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama