Reklama

News ze světa Superbike

Sezóna MS-Superbike se sice skončí už příští víkend dvěma finálovými závody v katarském Losailu, šampionát BSB už skončil, ale to vůbec neznamená, že přední jezdci těchto mistrovství ukončí své závodění!

Při závodním víkendu šampionátu All Japan Superbike na okruhu v Suzuce ve dnech 2. - 4. listopadu budou na startovním roštu i dva evropští jezdci s wild card: Brit Bradley Ray ze šampionátu Bennetts British Superbike pojede za tradiční tým japonského mistrovství Yoshimura Suzuki a bude pilotovat třetí motocykl této stáje, stabilními jezdci tohoto japonského týmu jsou Takuya Tsuda a Kazuki Watanabe.

Rovněž turecký Rookie šampionátu WorldSBK Toprak Razgatlioglu se ve stejném víkendu jako Bradley Ray objeví s wild card při závodě MFJ Grand Prix Suzuka All Japan Superbike: Pojede třetí motocykl týmu Kawasaki Team Green, kromě něho budou zelené motocykly týmu podporovaného továrnu Kawasaki pilotovat Kazuma Watanabe a Katsuya Matsuzaki.

Razgatlioglu a Ray tak vlastně kopírují zkušenosti přímo v MFJ Grand Prix na Suzuce v roce 2016, kdy Leon Haslam vždy s Kawasaki stáje Team Green, závodil ve volných termínech v šampionátu All JSB1000 v posledních dvou sezónách, zatímco Michael van der Mark vloni startoval s továrním motocyklem Yamaha na okruhu v Okayama.

A závěrem ještě jedna přestupová novinka ze šampionátu Bennetts BSB: Po čtyřech letech závodění za tým Bournemouth Kawasaki odchází Luke Mossey do týmu OMG Racing, kde pojede motocykl Suzuki GSX-R 1000. Jeho týmový kolega bude oznámen v nejbližších dnech.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama