Reklama

News WorldSSP 2021: Bendsneyder, Odendaal, Krummenacher a Aegerter

Není žádným tajemstvím, že závodění v kubatuře WorldSSP je z hlediska světových šampionátů silničních motocyklů to relativně nejlacinější. A proto se podívejme na čtyři news, které se týkají Bo Bendsneydera, Stevena Odendaala, Randyho Krummenachera a Domiho Aegertera.

Po vzoru svých ex-kolegů z Moto2 přestoupí do šampionátu MS-Supersport nizozemský jezdec Bo Bendsneyder. S motocyklem Yamaha R6 týmu EAB Racing se tedy zúčastní tohoto šampionátu vítěz Red Bull Rookies Cupu 2015 a ještě v této sezóně pilot týmu NTS.

Jihoafričan Steven Odendaal naopak zamíří do mistrovského týmu Bardahl Evan Bros Yamaha, kde vystřídá Andreu Locatelliho. Tým Bardahl Evan Bros Yamaha vyhrál šampionát WorldSSP v sezónách 2019 a 2020.

Mistr světa 2019 Randy Krummenacher za poněkud zvláštních okolností opustil MV Agustu (začátek července 2020) a 2021 bude závodit za italskou stáj RGR a může si vzít s sebou své kompletní mechanické kvarteto včetně šéfmechanika.

Původně měl Krummi závodit za Ten Kate Yamaha, toto místo nyní získal jeho krajan Dominique Aegerter. 30-letý Curyšan byl stabilním pilotem Grand Prix v letech 2007 až 2019, první tři roky v 125-kách, potom v Moto2. Mimochodem celkem třikrát stál Aegerter na podiu při Suzuka Eight Hours! Letos měl smlouvu s Honda Racing Corporation jako testovací jezdec, z důvodu Covidu-19 se ale plánované testy neuskutečnily.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama