Reklama

NEC na Hockenheimringu: Oliver König skončil druhý

Český motocyklový talent Oliver König si vede velmi úspěšně v šampionátu ADAC Northern Europe Cup kubatury Moto3 - Standard. Na okruhu Hockenheimring obsadil druhé místo, celkově je před finálem v Assenu třetí.

Dán Simon Jespersen měl nejlepší startovní pozici do závodu samotného a okamžitě se dostal do čela závodu. Nakonec vyhrál o pouhých 0,050 sekundy před Oliverem Königem (14). Český jezdec udělal ještě před polovinou závodu jezdeckou chybu a propadl se až za své největší konkurenty. Skvělou stíhací jízdou se ale probojoval opět do špice závodu a nakonec prohrál s dánským lídrem o pouhých 50/1000 sec. Stupně vítězů doplnil 14letý Dirk Geiger, který poslední místo na stupních vítězů vybojoval až v posledním kole, když porazil Belgičana Sashu De Vitse o pouhých 0,154 sekundy. Top-5 pak dokompletoval Philipp Freitag (19, GER).

„Na startu jsem trochu ztratil, ale později jsem využil toho, že kolem mě projel Jason Dupasquier s motocyklem GP a v jeho větrném závěsu jsem se dostal opět až do špice závodu. V posledním kole jsem na brzdy předjel Simona, ale ten mně to o několik zatáček vrátil. A já už jsem neměl možnost, jak mu to vrátit. Na jedné straně jsem šťastný, že jsem se vrátil nazpět na pódium, na straně druhé jsem ale hodně naštvaný, že jsem dojel za Simonem tak těsně. Mohl jsem totiž vyhrát. A to mě štve. Ale nyní se už dívám dopředu do Assenu“, řekl po závodě na Hockenheimringu 14letý český talent Oliver König.

V celkovém pořadí vede sice nadále Geiger se ziskem 133 bodů, ale druhý Jespersen se vítězstvím na Hockenheimringu dostal do těsné blízkosti, když má na svém kontě 129 bodů. König je se ziskem 104 bodů na místě třetím. Následují Freitag (99 bodů) a Kevin Orgis (96).

V rámci MCE Insurance British Superbike Championship na okruhu TT-Assen se koná už následující velké finále a jezdci se zde představí dokonce ve dvou závodech, takže se v konečném pořadí závodního seriálu ADAC NEC může ještě hodně změnit.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama