Reklama

MS-Superbike: Dominují britští piloti

Statistika před třetím závodním víkendem na okruhu MotorLand Aragon, kde se koná MS-Superbike od 13. do 15. dubna 2018, je potvrzuje obrovskou převahu pilotů z kolébky superbikového závodění, tedy z Velké Británie.

1. Tovární pilot Kawasaki Jonathan Rea se v prvních čtyřech závodech sezóny 2018 umístil pouze dvakrát na stupních vítězů. To zažil ve své kariéře továrního pilota Kawasaki od roku 2015 zatím pouze jednou a sice v sezóně 2016, když mezi závody v Laguna Sece a na Magny-Cours «pouze» vyhrál na Lausitzringu.

2. Reovi se ale přesto podařilo vrátit se po Buriramu do čela tabulky mistrovství světa i když pouze s náskokem 2 bodů. V posledních třech letech byl po čtyřech závodech Rea vždy na špici: 2015 vedl o 10 bodů, 2016 o 29 bodů a vloni dokonce o 30 bodů.

3. Chang International Circuit byl už desátou tratí, kde vyhrál Chaz Davies (Aruba.it Racing Ducati) v MS-Superbike. Tím dokázali piloti této italské továrny vyhrát na všech aktuálních okruzích MS-Superbike. A celkově už 42. vítězný okruh pro Ducati.

4. Vloni vyhrál Jonathan Rea první závod na okruhu MotorLand Aragon a bylo to 200. vítězství pro Velkou Británii.

5. Chaz Davies cestuje do Aragónu se šesti vítězstvími na tomto okruhu. V historii MS-Superbike je pouze čtveřice jezdců, kteří vyhráli na jednom okruhu více než 7 závodních jízd: Carl Fogarty v Assenu (12), Jonathan Rea rovněž v Assenu (11), Tom Sykes na Donington Parku (9) a Troy Corser na Phillip Islandu (7).

6. V posledních 12 závodech stál na Pole Position vždy pilot z Velké Británie, ačkoliv se změnila pravidla ohledně postavení na gridu pro druhý závod.

7. S výjimkou dvou závodů vyhrála následující šestice dosavadní závody na okruhu MotorLand Aragon: Davies (6 vítězství), Melandri, Sykes, Rea a také Max Biaggi, který v Aragonu vyhrál 2011 a 2012 vždy jeden závod.

8. Od roku 2015 do 2017 stál na stupních vítězů pouze jeden jezdec, který nepocházel z Velké Británie. Byl to Marco Melandri, který byl vloni dvakrát odmávnut jako druhý.

9. Jediným vítězem v Aragonu, který nestál na startovním roštu mezi Top-5, byl 2017 Chaz Davies, ten odstartoval do závodu z P10.

10. Pouze třikrát na okruhu MotorLand Aragon vyhrál jezdec z Pole-Position: Marco Melandri v sezóně 2011 a Tom Sykes při svém doublu 2014.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama