Reklama

Mrkývka v Barceloně tentokrát nebodoval

Český závodní tým Willirace racing team má za sebou druhý závod Mistrovství Evropy Moto2 na okruhu v Barceloně.

Jirka Mrkývka na této trati nikdy nejezdil a tak pro celý tým začal závodní víkend už ve čtvrtek ráno, kdy se jely volné tréninky, ve kterých si český jezdec vedl velice dobře a každým výjezdem na trať zrychloval. Po celou dobu závodního víkendu teplota přes den byla kolem 30°C, což bylo pro všechny jezdce velice náročné. V neděli měla trať teplotu dokonce 58°C.

“V sobotu jsem měl dvě kvalifikace. V první kvalifikaci se mi povedlo zajet 1:53.0, což mi nebylo uznáno kvůli přejetí obrubníku. Nakonec jsem skončil 16. s časem 1.53,4. Ke konci kvalifikace jsem měl i lehký pád, musel jsem jet vyjet do kačírku, protože jsem jel do zatáčky moc rychle a sem se nevešel.

V druhé kvalifikaci jsem objel jen dvě kola kvůli nečekanému pádu ve 3. zatáčce, i přes to, že jsem jel pomaleji než normálně.

Do nedělního warm upu jsme zkusili nové nastavení, které jsme nakonec nechali i do závodu. V prvním závodě se moc nastavení neosvědčilo. Měl jsem špatný start, ale v první šikaně se mi podařilo předjet čtyři jezdce a posunul se na 13. pozici. Po 7. nebo 8. kole jsem udělal chybu, prořadil jsem a vyjel z trati v první zatáčce, to mě stálo několik míst a nakonec jsem skončil závod na 16 místě.

Do druhého závodu jsem startoval opět ze 17. pozice. Start se mi povedl o něco lépe než v prvním závodě. Do závodu jsme zvolili nastavení z první kvalifikace. V některém z prvních kol jsem udělal znovu chybu a opět jel skoro celý závod sám a skončil opět na 16. pozici.", nemohl být po Barceloně rozhodně spokojený Jiří Mrkývka.

V celkové klasifikaci vede nyní Cardus po dvou vítězstvích s 50 body, druhý je Héctor Garzo se 47 body ze tří závodů. Následují Eric Granado se 40 a Steven Odendaal s 39. Jiří Mrkývka má 1 bod a to znamená 20. místo.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama