Reklama

Mrkva jr. je letošním šampionem AA kubatury STT 600 Junior

Automotodrom v Mostě byl dějištěm letošního předposledního závodu Alpe Adria Championshipu. A už před jeho finálem v září na Slovakia Ringu známe vítěze kubatury STT 600 Junior, kterým je brněnský pilot Jiří Mrkývka, jezdec týmu Willi Race s motocyklem Kawasaki.

Jirka Mrkývka předvedl na severu Čech svůj nejlepší letošní výkon během jednoho závodního víkendu. Ve své kategorii STT 600 Junior byl bezkonkurenční, když v sobotu vyhrál a v neděli obsadil druhé místo za Chorvatem Martinem Vugrincem (Kawasaki).

V celkovém pořadí má Mrkývka na svém kontě 176 bodů a nemůže už být předstižen, neboť druhý v pořadí Patryk Pazera z Polska (Yamaha) má bodů pouze 94.

Mrkývka ovšem nejen vyhrál v Mostě svou kategorii STT 600 Junior, ale skvěle si vedl i v kubatuře Open. V sobotním závodě, který vyhrál Maďar David Juhasz (Honda), se umístil v Top-6!, a toto umístění dokázal zopakovat i v neděli - kdy se stal vítězem další pilot ze země „uheráku a čabajek“ Alan Gyorfi (Yamaha).

A jak viděl oba české závody otec mladého českého pilota Jiří Mrkývka: „Samozřejmě, že jsme v týmu 100% spokojeni, a to nejen s dvěma výsledky, když byl syn odmávnut dvakrát v Top-6. Ale potěšitelné je, že neustále zrychluje. Zatímco v úvodních dvou závodech letošní sezóny dojížděl za vítězem se ztrátou 1:16 min., resp. 39,771 sec., tak nyní ho od vítěze dělilo v Mostě 24.592 sec., resp. 15,428.“.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama