Reklama

Moto3 2018: Livio Loi za Reale Avintia Moto3

Dlouho byl nejasný další osud sympatického Belgičana Livia Loie - druhý při letošní GP Austrálie - a jeho závodění v MS-Moto3 v sezóně 2018, dosud v týmu Leopard Racing.

Naštěstí těsně před vydáním oficiálních startovních listin jednotlivých kubatur na příští rok, je už jasné, že malý Belgičan ze startovního roštu nezmizí.

Situace se totiž příznivě otočila příchodem dalšího Belgičana Xaviera Simeona do týmu Reale Avintia Racing majitele Raula Romera.

Jak známo, Xavier Simeon pojede za podpory televizní stanice RTL Benelux se sponzorským příspěvkem 700 000 Euro závody královské kubatury.

A jelikož se do této finanční záležitosti zapojil i CEO firmy Zelos Freddy Tacheny, tak právě díky jemu vznikl nový tým v kubatuře Moto3 složený ze tří subjektů: Real Avintia, KTM a Zelos.

Letos v MS-Moto3 celkově 13. Livio Loi musel své místo v týmu Leopard Honda uvolnit v MS celkově až 28. jezdci šampionátu Lorenzo Dalla Portovi z Itálie...!

Ale 20-letý rodák z belgického Hasseltu - účastník celkem 76 závodů Grand Prix (během 5 sezón 2013/2017) nakonec své místo na startovním roštu našel.

Mimochodem tento belgický mladík dokázal v minulosti vyhrát závod v Indianapolis 2015 a letos byl tedy na Phillip Islandu odmávnut na druhém místě.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama