Reklama

Moto3 2017: Bastianini místo Brada Bindera

Enea Bastianini (18) pojede v sezóně 2017 v továrním týmu Red Bull-KTM. Nahradí tak letošního lídra šampionátu Moto3 Brada Bindera, který postoupí o level výše, tedy do Moto2.

Každý rok se tato situace opakuje jako přes kopírák. Tým Red Bull-KTM-Ajo hledá vždy k Rookiemu z Red Bull šampionátu - letos třeba Bo Bendsneyder, předtím zase Karel Hanika nebo Arthur Sissis - nového vítězného jezdce, který by byl schopen bojovat o titul mistra světa v Moto3. Tak třeba po mistru světa Sandro Cortesemu následoval 2013 Španěl Luis Salom, potom přišel Jack Miller, 2015 byl na řadě Miguel Oliveira. A jezdci od Aja odcházejí do Moto2, „JackAss“ Miller dokonce přímo do MS-MotoGP.

Nyní se konečně potvrdilo to, co se už dávno ví a to, že lídr Brad Binder v sezóně 2017 postoupí do MS-Moto2 a sice s týmem Ajo Motorsport, který se stal v roce 2015 s Johannem Zarcem mistrem světa a na čele tabulky MS-Moto2 je Francouz - odcházející do MotoGP k týmu Tech3-Yamaha - i nyní před letní přestávkou.

Místo Bindera našel Aki Ajo dalšího vítězného jezdce a sice v Itálii. 18letý Enea Bastianini má na svém kontě celkem 11 pódií v Moto3 a vloni vyhrál za tým Gresini-Honda v Misanu, sezónu 2015 ukončil v Top-3, letos je po Sachsenringu aktuálně v Top-6.

Zatímco Aki Ajo tento přestup ještě nechtěl oficiálně potvrdit, tak Bastianiniho manažer a zároveň jeho strýc Francesco uvedl dokonce i roční gáži svého synovce: 240.000 Euro.

Red Bull-KTM by velmi rád získal ještě jednoho rychlého Itala z Red Bull-Rookies-Cupu a sice jménem Fabio Di Giannantonio, ale ten má platnou smlouvu s týmem Gresini. Takže šance na setrvání letošního Rookieho Bo Bendsneydera z Nizozemí, ačkoliv výsledkově zatím nijak nepřesvědčil (po Německu až na P22 s pouhými 18 body) jsou hodně vysoké.

Jen pro porovnání: Hanika měl ve své Rookie sezóně ve stejnou dobu 2014 celkem 16 bodů, a byl na P19 a dostal tehdy šanci i na rok 2015.

Mimochodem: Bastianini závodil s motocyklem KTM už v roce 2014 právě u Gresiniho.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama