Reklama

Moto2 v Estorilu pro Tuuliho a Zacconeho

Kubatura Moto2 má už za sebou po Estorilu dva závody, které vyhráli Niki Tuuli z Finska a Ital Alessandro Zaccone.

V prvním závodě, který se konal ještě na mokrém povrchu okruhu nedaleko Atlantického oceánu, vyhrál za těžkých podmínek Fin Niki Tuuli, ačkoliv vše hodně dlouho vypadalo na jasné vítězství Yari Montelliho. Ten ale havaroval ve 14. kole, svůj motocykl sice zvedl, ale ve stejném kole havaroval ještě jednou. V cíli měl po 18 kolech náskok 5 sekund na Španěla Edgara Ponse. Stupně vítězů dokompletoval Malajsijec Ramdan Rosli, když jeho krajan Kasma Daniel Kasmayudin (Dynavolt Intact SIC Junior) havaroval z P4.

Do druhého závodu už většina jezdců kubatury Moto2 nastoupila se suchými pneumatikami. Nejlépe do něho odstartoval vítěz první jízdy Niki Tuuli (Team Stylobike) a brzy měl náskok více jak 2 sekundy. Pak ale své tempo zpomalil a v L5 ztratil i první pozici.

V dramatickém souboji mezi Tuulim a Hectorem Garzem (CNS Motorsport) ovšem skončil Fin v kačírku a do závodu se vrátil až jako 5. Garzo jen s největší námahou ustál crash a toho všeho využil mladý Ital Alessandro Zaccone a měl už náskok přes 5 sekund. Pak zpomalil a po 18 kolech vyhrál s náskokem 1,312 sekundy před Tuulim a Edgarem Ponsem.

V šampionátu vede po dvou odjetých závodech Tuli se ziskem 45 bodů. O druhé místo se dělí Zaccone a Pons (36), čtvrtý je Ramdam Rosli (25) a Top-5 kompletuje Tommaso Marcon (17).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama