Reklama

Moto2 2021: 4 výrobci podvozků, 30 jezdců, 5 Rookies

Kalex, Speed up, MV Agusta a NTS, to jsou čtyři značky podvozků, které uvidíme 2021 v MS-Moto2. Na Kalexu pojede 22 jezdců, Speed-up budou používat čtyři, MV a NTS pak po dvou.

Díky Ducati postoupili do královské kubatury MotoGP Luca Marini, Enea Bastianini a Jorge Martin, ovšem nejen kvůli tomu došlo v prostřední kubatuře s trojválcovými jednotnými motory Triumph o objemu 765-ccm k nezvyklému pohybu jezdců v týmech. Pět nejlepších mladých pilotů z Moto3 pojede v následující sezóně v Moto2: Budou to mistr světa Albert Arenas, vícemistr světa Tony Arbolino, a také třetí v šapionátu Ai Ogura, stejně jako 18-letý Celestino Vietti nebo Raúl Fernandez (20).

Německý výrobce šasí Kalex vyhrál letos titul mistra světa jezdců poosmé v řadě. Zatímco letos pouze tým SAG používal loňské modely, tak 2021 by měli všichni jezdci dostat nejnovější podvozky.

V posledních týdnech došlo k velkému pohybu jezdců v týmech: V týmu Tennor American Racing pojede pětinásobný šampion US-Superbike Cameron Beaubier. Do týmu Forward MV Agusta se vrací Lorenzo «Balda» Baldassarri, NTS potvrdila složení Barry Baltus a Hafizh Syahrin. K týmu Fausta Gresini se vrátil Fabio Di Giannantonio.

V týmu Red Bull Ajo nahradí Jorge Martina (odchází k Pramac Ducati) Remy Gardner a z Moto3 přestupuje Raúl Fernandez, juniorský mistr světa 2018, zatímco smlouva 28-letého Japonce Tetsuty Nagashimy nebyla prodloužena.

Rovněž tým SKY VR46 ztratil s Lucou Marinim jednoho jezdce směrem MotoGP, když bratr Valentina Rossiho míří do Avintia-Ducati místo Esteve Rabata. Mariniho místo zaujme italský talent Celestino Vietti.

Kaliforňan Joe Roberts odchází k týmu Italtrans, neboť mistr světa Enea Bastianini odchází a bude týmovým kolegou Mariniho v MotoGP. Stefano Manzi podepsal u týmu Pons HP 40. Tom Lüthi kvůli rozdílným názorům v Liqui Moly se šéftechnikem Michaelem Thierem podepsal smlouvu se SAGem, kde pojede místo Gardnera, zatímco jeho místo převzal u Intactu ex-kolega našeho Salače Tony Arbolino.

Tennor American Racing-Team manažera Eithane Butpula nahradil Joeho Robertse pětinásobným šampionem MotoAmerica Cameronem Beaubierem (27). Ten se tak stane čtvrtým stabilním jezdcem v Moto2 pocházejícím z USA. Před ním to byli Kenny Noyes, Josh Herrin a Joe Roberts.

V úplně novém složení se představí nizozemský tým RW Racing s japonskými motocykly NTS. Budou to Belgičan Barry Baltus (dosud Prüstel-KTM v Moto3). A jelikož Bo Bendsneyder odchází do šampionátu WorldSSP k týmu Dutch EAB Racing-Yamaha, tak druhý stroj NTS bude pilotovat Hafizh Syahrin.

Značka Speed-up od Lucy Boscoscura ztratila svého Top pilota Fabia Di Giannantonia, který odešel nazpět ke Gresinimu. Jeho týmovým kolegou bude mistr Evropy Yari Montella.

Další dva motocykly Speed-Up budou řídit u Aspara Aron Canet a mistr světa Moto3 Albert Arenas.

V týmu Hiroshiho Ayoamy Honda Asia nahradí Andiho Farida Izdihara (sestupuje do Moto3 ale pojede ve stejné stáji) Japonec Ai Ogura.

Naopak sestavu nemění tým Estrella Galicia 0,0 Marc VDS, kde zůstávají trojnásobný říjnový vítěz! Sam Lowes a Augusto Fernandez.

Startovní listina Moto2 mistrovství světa 2021

5 Yari Montella (I) Speed up
6 Cameron Beaubier (USA) Kalex
7 Lorenzo Baldassarri (I) MV Agusta
9 Jorge Navarro (E) Speed up
11 Nicolo Bulega (I) Kalex
12 Thomas Lüthi (CH) Kalex
13 Celestino Vietti (I) Kalex
14 Tony Arbolino (I) Kalex
16 Joe Roberts (USA) Kalex
19 Lorenzo Dalla Porta (I) Kalex
21 Fabio Di Giannantonio (I) Kalex
22 Sam Lowes (GB) Kalex
23 Marcel Schrötter (D) Kalex
24 Simone Corsi (I) MV Agusta
25 Raul Fernandez (E) Kalex
35 Somkiat Chantra (T) Kalex
37 Augusto Fernandez (E) Kalex
40 Hector Garzo (E) Kalex
42 Marcos Ramirez (E) Kalex
44 Aron Canet (E) Speed up
55 Hafizh Syahrin (MAL) NTS
62 Stefano Manzi (I) Kalex
70 Barry Baltus (B) NTS
72 Marco Bezzecchi (I) Kalex
75 Albert Arenas (E) Speed up
79 Ai Ogura (J) Kalex
87 Remy Gardner (AUS) Kalex
96 Jake Dixon (GB) Kalex
97 Xavi Vierge (E) Kalex
99 Kasma Daniel (MY) Kalex



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama