Reklama

Moto2 2018: Aktuální startovní rošt po Aragónu

AKTUALIZOVÁNO: V prostřední kubatuře Grand Prix je už startovní rošt skoro zaplněný, zbývá snad jedno volné místo. Jak tedy vypadá startovní rošt kubatury Moto2 po Gran Premio Movistar de Aragón na sezónu 2018.

Populární Sito Pons už oznámil složení svého týmu a pojedou zde dva úplně noví piloti: Z MotoGP se do prostřední kubatury GP vrací Hector Barbera, z týmu Forward Racing přichází Lorenzo Baldassarri. Zda se podaří přestup k továrně KTM, se teprve uvidí.

Naopak zatím bez týmu a motocyklu jsou zatím na sezónu 2018 oba synové dvojnásobného mistra světa Sita Ponse, Edgar a Axel.

Ačkoliv měl vítěz z Misana Domi Aegerter několik nabídek, tak zůstává v německém týmu Kiefer Racing. Švýcarský jezdec bude stejně jako letos závodit na švýcarském motocyklu Suter MMX2.

Ital Luca Marini vystřídal v týmu svého nevlastního bratra Valentina Rossiho SKY VR46 Racing krajana Stefana Manziho, nadále zůstává celkem pochopitelně Rookie Francesco Bagnaia.

Manzi naopak vystřídá dalšího Itala Lorenzo Baldassarriho v týmu Giovanni Cuzariho Forward Racing. Druhým jezdcem této stáje bude Brazilec Eric Granado, lídr šampionátu CEV/ME Moto2.

Japonská stáj ex-vítěze Grand Prix Tadyho Okady Idemitsu Honda Team Asia nasadí nově Japonce Tetsutu Nagashimu - dosud SAG Racing, zůstává «vodník» Khairul Idham Pawi z Malajsie.

Australan Gardner jr., tedy Remy Gardner, zůstává v týmu Tech3 a bude pilotovat i nadále motocykl Mistral 610.

Francouz Fabio Quartararo musel uvolnit své místo u Sita Ponse a v sezóně 2018 ho uvidíme za tým Speed Up na motocyklu stejné značky - jako týmového kolegu Dannyho Kenta.

Už jsme psali, že nizozemská stáj RW Racing nejenže rozšíří své působení na dva jezdce, ale také změní značku motocyklu. Japonský motocykl NTS budou nově pilotovat úřadující evropský šampion a Rookie šampionátu Steven Odendaal z Jižní Afriky a Američan Joe Roberts - letos za tým AGR.

Potvrzeni byli Švýcar Jesko Raffin a Španěl Iker Lecuona v týmu Garage Plus Interwetten.

Tascaracing pojede se dvěma jezdci, druhé místo vedle Simone Corsiho získal Ital Federico Fuligni, který do týmu přinesl 500.000 Euro jako sponzorský příspěvek.

Bez týmu je tak stále zkušený Němec Sandro Cortese a možnost závodit v nějakém týmu se nabízí pouze už s minimálním příspěvkem 500.000 Euro, zda se mistr světa Moto3 z roku 2012 Cortese k tomuto kroku odhodlá, ukáže čas.

Kiefer Racing zřejmě nastoupí pouze s jedním pilotem, s Domi Aegerterem. Už 2017 bylo druhé místo pro jezdce jako «commercial entry», tedy dodatečné místo, bez peněžních příplatků od IRTA a Dorny, takže v týmovém rozpočtu chybělo přibližně 180.000 Euro.

V týmu SAG (Stop & Go) je jistý dosud pouze Isaac Vinales, Sito Pons by tam chtěl umístit syna Axela, ovšem bez sponzorského příspěvku to nebude možné! O místo se uchází z Moto3 Francouz Jules Danilo - letos za CIP-Mahindra.

Týmy Moto2 2018:

Estrella Galicia 0,0 Marc VDS: Joan Mir, Alex Márquez (Kalex)
CarXpert Interwetten: Sam Lowes (KTM)
Garage Plus Interwetten: Jesko Raffin, Iker Lecuona (KTM)
Federal Oil Gresini: Jorge Navarro (Kalex)
Idemitsu Honda Team Asia: Tetsuta Nagashima, Khairul Idham Pawi (Kalex)
Forward Racing: Eric Granado, Stefano Manzi (Kalex)
Kiefer Racing: Dominique Aegerter (Suter)
Italtrans Racing Team: Mattia Pasini, Andrea Locatelli (Kalex)
Dynavolt Intact GP: Xavi Vierge, Marcel Schrötter (Suter)
SKY Racing Team VR46: Francesco Bagnaia, Luca Marini (Kalex)
Tech3: Remy Gardner, Bo Bendsneyder (Tech3)
Marinelli Rivacold Snipers: Romano Fenati (Kalex)
Pons HP 40: Hector Barbera, Lorenzo Baldassarri (Kalex)
RW Racing: Steven Odendaal, Joe Roberts (NTS!)
SAG Team: Isaac Vinales, Jules Danilo? (Kalex)
Speed-up Racing: Danny Kent, Fabio Quartararo (Speed-up)
SIC Petronas Malaysia: Hafizh Syahrin (Kalex)
Red Bull KTM Ajo: Brad Binder, Miguel Oliveira (KTM)
Tascaracing: Simone Corsi, Federico Fuligni (Kalex)

Zdroj: SpeedWeek



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama