Reklama

Misano-Red Bull: Vítězí Ai Ogura, 5. Salač

Japonec Ai Ogura vyhrál závod Red Bull Rookies Cupu v Misanu. V neděli se závod tohoto seriálu bohužel nekoná, neboť «tifosi» prostě vtrhnou po závodě MotoGP na trať a ta je nesjízdná.

V Misanu oslavil Japonec Ai Ogura své druhé letošní vítězství v seriálu Red Bull MotoGP Rookies Cup. Za ním byli odmávnuti a stupně vítězů dokompletovali jeho krajan Kazuki Masaki a Španěl Aleix Viu. Dále byli klasifikováni Turek Deniz Öncü, Čech Filip Salač a Němec Matthias Meggle. V Top-10 se ještě umístili Američan Sean Kelly, Japonec Meikon Kawakami, Němec Kevin Orgis a Kolumbijec Steward Garcia.

Can Öncü, vedoucí jezdec celkové klasifikace havaroval v boji o první místo už ve 2. kole, novým lídrem šampionátu je nyní Masaki se 169 body a o 15 bodů před Öncüem (154). Třetí je Viu (142), čtvrtý Deniz Öncü (112) a Top-5 kompletuje Meggle (108). Ogura je šestý (104), Yamanaka sedmý (100), Top-10 uzavírají Orgis (77), Bonoli (70) a Carrasco (66). Filip Salač je na 14. místě (44 bodů), když několik závodů musel vynechat kvůli těžkému zranění ze šampionátu MSJ/CEV-Moto3.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama