Reklama

Milky Bar Kid v Doningtonu doslova čaroval

Na scéně BSB se o letošních Velikonocích objevil a čaroval nový Harry Potter, nesoucí oficiální přezdívku «Milky Bar Kid». Jeho jméno je Bradley Ray a má pouhých 20 let. Při obou jízdách v Doningtonu doslova odčaroval hvězdy typu Shane Byrneho nebo Leona Haslama.

Vyhrál chladnokrevně oba premiérové závody letošní sezóny BSB-Superbike za hodně těžkých podmínek. Kde se vůbec tento jezdec s motocyklem Suzuki vzal a jak se objevil na stupních vítězů a to ještě těch nejvyšších?

«Milky Bar Kid» se objevil poprvé významně ve výsledkových listinách 2011, kdy obsadil 6. místo v šampionátu British 125cc Championship. O rok později závodil v Red Bull MotoGP Rookies Cupu a celkově skončil na P7. O rok později se ve stejné soutěži prezentoval s motocyklem KTM RC250GP na konečném P11 a zároveň závodil ve španělském šampionátu CEV Moto3 Championship s motocyklem Honda NSF250R a bylo z toho P15. V sezóně 2014 znovu střídal oba dva závodní seriály: V Reb Bull Rookies Cupu byl celkově 4., ve Španělsku pak s motocyklem FTR/KTM Moto3 vybojoval celkově 11. místo.

2015 postoupil «Harry Potter» o kubatury výš, v FIM CEV Moto2 European Championship se mu s motocyklem Vyrus Moto2 vůbec nedařilo, ale upozornil na sebe na domácím kolbišti: National Superstock 600 Championship: V National Superstock 600 Championship skončil sice až 13. (Kawasaki ZX-6R), ale všimli si ho manažéři jiných týmů a jeho sportovní kariéra šla směrem nahoru.

Celkově třetí místo o rok později v British Supersport Championship s motocyklem Yamaha YZF-R6 bylo odrazovým můstkem do šampionátu BSB-Superbike. Během této sezóny - celkem 16 závodních jízd - dokázal dvakrát vyhrát, získal celkem 4 pódia a 3x Pole-Position.

Svou premiérovou sezónu 2017 dokončil celkově se strojem Suzuki GSX-R1000 na 11. místě, když především v závěru minulé sezóny se mu dařilo, což potvrdil pódiovým umístěním v Oulton Park.

Nyní v Doningtonu zatím zažil «Milky Bar Kid» svou největší slávu: V kvalifikaci obsadil tento «Harry Potter» sice až 7. místo se ztrátou 0,650 sec. na Leona Haslama, ale v nedělní závodě čaroval. Multišampiona Shane Byrneho zdolal v cíli o 0.383 sec. a slavil tak první své vítězství v šampionátu BSB. O 3.450 sec. pak vyhrál druhou britskou jízdu před zkušeným Leonem Haslamem, když do ní odstartoval z Pole-Position. To znamená v praxi, že v šampionátu BSB nasbíral během prvního závodního maximální počet bod - 50! a s náskokem 19 bodů vede před Byrnem.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama