Reklama

MIE Racing z Prahy na Sachsenring

Od roku 2019 má tým z MS-Superbike MIE Honda své sídlo v Praze, nyní se stěhuje do Německa na Sachsenring. Takže z japonsko-českého týmu bude stáj japonsko-německá. Týmovou šéfovou samozřejmě zůstává populární Japonka Midori Moriwaki.

Na podzim 2018 obdržel oficiální tým v MS-Superbike, tehdy závodící pod názvem Ten Kate Racing zprávu, že se končí spolupráce mezi těmito dvěma stranami. 2019 jsme zažili návrat Honda Racing Corporation, a vznikla kooperace mezi MIE Racing MIE znamená Midori International Engineering a Althea Racing, přičemž HRC se angažovala pouze v pozadí.

2020 instalovala HRC vlastní tým, který měl společně s týmem z MotoGP sídlo v Barceloně.

MIE Honda nastoupila do MS-Superbike jako privátní tým nejdříve 2020 s Japoncem Takumi Takahashim, vloni pak s Argentincem Tati Mercadem, letos se k Mercadovi přidal ex-pilot MotoGP Hafizh Syahrin z Malajsie.

Kromě toho měla od roku 2019 MIE Honda své dílny a firemní sídlo v Praze, nyní se stěhuje do Německa, přímo do areálu okruhu Sachsenring.

Midori Moriwaki vysvětluje důvody: „Můj japonský partner, firma «Cyberdyne», upřednostnila jako firemní sídlo střed Evropy a rozhodla se pro Německo. V Česku jsme neměli problémy, šlo o strategické rozhodnutí pro budoucnost.“

Moriwaki bude i nadále spolupracovat s 2022 Milošem Čihákem, mechanici zůstávají, navíc přibydou někteří další, neboť tým bude mít nyní dva jezdce.

MIE Honda plánuje kromě oficiálních testů DWO 4./5. dubna v Aragonu testovat ještě 25./26. března v Barceloně.

Motocykly Honda CBR1000RR-R dostane tým MIE Racing se zpožděním, takže poprvé se pojede až koncem března.

MS-Superbike 2022 začíná o víkendu 8.–10. dubna na okruhu MotorLand Aragon.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama