Reklama

MIE Honda v úplně nové sestavě

28-letý Tarran Mackenzie má za sebou náročnou sezónu v mistrovství světa supersportů s motocyklem Petronas Honda, ale může se pochlubit vítězstvím v Mostě. Za své úsilí byl povýšen šéfovou týmu paní Midori Moriwaki do šampionátu superbiků.

Je obdivuhodné, jak se Tarran Mackenzie vypořádal s tím, že letos v mistrovství světa supersportů nikdy neměl konkurenční Hondu. Počasí mu hrálo do karet hned dvakrát a Brit toho využil maximálně: na Phillip Islandu se v dešti propracoval na 5. místo a v Mostě senzačně vyhrál ve smíšených podmínkách se zadními pneumatikami slicky.

Pro rok 2024 povýší Mackenzieho do mistrovství světa superbiků šéfová týmu Petronas-MIE paní Midori Moriwaki, a stejně jako jeho letošní týmový kolega z kubatury Supersport Adam Norrodin, který tak s největší pravděpodobností bude pilotovat druhý motocykl Fireblade.

Mackenzie již mohl testovat se superbikem během sezóny a tento týden je rovněž na okruhu v Jerezu v úterý a ve středu: „Jezdit na Superbiku je příjemný pocit, letos jsem měl v Suzuce dobré zkušenosti, které mě utvrdily v tom, že se chci vrátit k superbikům. Moje sezóna byla těžká, je dobře, že už mám práci na příští rok.“

Letošní dva jezdci Superbike z týmu Petronas Honda, Hafizh Syahrin a Eric Granado, si tak musí hledat nový tým, když Syahrin skončil 21. v mistrovství světa s jedenácti body, Granado zůstal bez bodu.

“Samozřejmě nemohu říci, jak se ti dva na motorce cítili, zvenčí to vypadalo obtížně," řekl Mackenzie. „Bylo mně řečeno, že oba mají motocykly Lecuony a Viergeho z minulého roku. Iker byl jednou na Pole-Position a oba měli v roce 2022 dobré výsledky. Ale samozřejmě závodění pokračuje a vše se mění. Musím se rozhodnout sám. Pro mě byl tým znovu nově sestaven, což je pro všechny nový začátek. Jsem nováček a velmi motivovaný, jsem v jiné fázi své kariéry než Hafizh a Eric.“

Aktuálně zraněný 25-letý Adam Norrodin z Malajsie havaroval při warm-upu ve francouzském Magny Cours - starší bratr Mohda Muhammada Norrodina (23 let), startujícího v posledních třech závodech šampionátu - letos jezdil stejně jako Tarran Mackenzie za stejný tým v prostřední kubatuře šampionátu motocyklů co nejvíce podobných těm sériovým a obsadil celkově 25. místo a měl by se tedy stát s největší pravděpodobností týmovým kolegou Brita Tarrana Mackenzieho.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama