Reklama

Matyáš Konečný dojel na Red Bull Ringu v Top-5

ADAC Junior Cup powered by KTM o uplynulém víkendu zavítal na rakouský okruh Red Bull Ring znovu v rámci MotoGP. Závodu se opět zúčastnil i 13-letý Matyáš Konečný z Kyjova, jezdec MK racing teamu.

Pro Matyáše #52 byl Red Bull Ring další nový okruh, který zatím znal jen z počítačových simulátorů. Na naučení okruhu měl tentokrát k dispozici o pů hodiny vice času než při minulých závodech v rámcí MotoGP, protože se konaly celkem 3 tréninky a to vždy v podvečer. V pátek volný trenink a 1.kvalifikace a v sobotu pak 2.kvalifikace. Vlastní závod byl na pořadu v neděli o půl páté a byl opět společný s KTM RC Cup BENELUX s oddělenou klasifikací.

Ve volném tréninku se Matyáš seznamoval s okruhem a skončil na celkovém 15.místě přičemž byl 6. v rámci ADAC Junior Cupu se ztrátou 2,8 vteřiny na nejlepšího jezdce. V první kvalifikaci Matyáš zlepšil o vice než 2 vteřiny a snížil ztrátu na prvního na 1,1 vteřiny, což stačilo na celkové 13.místo a 7. v rámci ADAC. Celkem za pátek Matyáš absolvoval technicky obtížný okruh třicetkrát.

V sobotní kvalifikaci se Matyáš zlepšil o další 4 desetiny vteřiny a posunul se na 10.pozici celkem a 4. v ADAC. Do první desítky se však dostali jiní jezdci než v pátek, takže v kombinaci časů z obou kvalifikací se Matyáš propadl na 14.pozici, což znamenalo start z 5.řady mezi 33 jezdci.

Po startu si Matyáš udržel svoji startovní pozici, ale už v průběhu druhého kola se oddělila vedoucí jedenáctičlenná skupina, která dokázala jet podobně rychle jako v tréninku. Matyáš byl ve druhé skupině, ve které se neustále předjíždělo na všech možných i nemožných místech, což mělo za následek časy na kolo asi o 2 vteřiny pomalejší než v tréninku. Matyáš nakonec po 13 kolech obsadil 12.místo, což znamenalo 5. místo v rámci ADAC Junior Cupu. Brněnský výsledek se tedy podařilo zopakovat, ovšem tentokrát I s přídělem bodů.

V celkovém pořadí se Matyáš posunul na 12.místo s 31 bodem. Na kýženou první desítku ztrácí 6 bodů. Poslední dva závody seriálu se jedou na přelomu září a října v nizozemském Assenu v rámci víkendu British Superbike.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama