Reklama

Marcel Schrötter s MV Agustou

Team MV Agusta Reparto Corse potvrdil oficiálně jako svého jezdce na sezónu 2023 německého pilota Marcela Schröttera, který tak po 8 sezónách v paddocku Moto2 míří do jiné destinace. S nóblesní italskou značkou MV Agusta chce s motocyklem F3 800 bojovat na špici tohoto šampionátu.

Od této sezóny závodí MV Agusta v mistrovství světa WorldSSP se strojem F3 800 s jezdci Nikim Tuulim a Bahattinem Sofuoglem, od roku 2013 získali jezdci se strojem MV Agusta 675 celkem 50 pódiových umístění, z toho celkem 9 vítězství.

Niki Tuuli a Bahattin Sofuoglu sice pravidelně dojíždějí v Top-10, ovšem poslední pódiové umístění se datuje ke dni 21. listopadu 2021 na okruhu Mandalika na indonéském ostrově Lombok – s Tuulim.

Team MV Agusta Reparto Corse je pevně přesvědčen o tom, že Marcel Schrötter v sezóně 2023 opět přivede tento motocykl na vítěznou stopu. 29-letý Němec závodil od roku 2012 v Moto2 a odjel celkem 178 včetně pěti umístění v Top-3. Ve srovnání se šampióny kubatury Supersport jako jsou Sandro Cortese, Randy Krummenacher a Andrea Locatelli, se nemusí Marcel Schrötter vůbec hambit.

Díky zavedení jednotných motorů Triumph v MS-Moto2 má Schrötter velké množství zkušeností s tříválcovými motory a právě na tento koncept sází MV Agusta.

Už dvakrát byla MV Agusta v MS-Supersport vice-mistrem světa: 2014 a 2016 pilotoval tento motocykl Francouz Jules Cluzel.

Celkem devět jezdců už dokázalo s tímto noblesním motocyklem z Varese dokončit závod na pódiových místech: Vedle Cluzela to byli Tuuli, Raffaele De Rosa, Lorenzo Zanetti, Roberto Rolfo, PJ Jacobsen, Gino Rea, Christian Iddon a Nico Terol.

Schrötterovým týmovým kolegou bude Turek Bahattin Sofuoglu (19), tedy syn bratrance krále této prostřední kubatury Kenana Sofuogla.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama