Reklama

Makar Yuerchenko definitivně v MS-Moto3 2019

Po hodně dramatickém průběhu sezóny 2018 a jejím pokračování v listopadu a prosinci minulého roku má konečně mladý kazašský jezdec klid pro sezónu 2019. Jak dnes bylo oficiálně oznámeno, pojede Makar Yurchenko za tým BOE Skull Rider Mugen Race.

Zde bude pilotovat motocykl KTM, stejně jako jeho týmový kolega Kazuki Masaki, šampion Red Bull Rookies Cupu 2017, pro něhož to bude druhá sezóna v tomto nově přejmenovaném týmu.

Naopak Makar Yuerchenko má za sebou hodně turbulentních několik měsíců: Nejdříve závodil na tým CIP - Green Power, kde ho ale majitel týmu Alain Bronec vystřídal po 12. místě v GP Katalánska Stefanem Nepou.

Potom jel s wild card za tým Snipers a zároveň byla oznámena dohoda s tímto týmem na rok 2019. Minulou sezónu pak Makar Yuerchenko dojel v španělském šampionátu CEV Moto3 za tým Laglisse Husqvarna.

Vše bylo připraveno na sezónu 2019, ovšem majitel týmu Snipers Mirko Cecchini dal přednost omilostněnému Romanu Fenatimu a Kazach byl rázem bez motorky a angažmá na sezónu 2019.

Nyní ale 20-letý rodák z Petrahradu s kazašskou licencí má konečně klid na přípravu, nově přejmenovaný tým BOE Skull Rider Mugen Race (ve vedení týmu jsou také piloti MotoGP Aleix Espargaro a Jorge Lorenzo) ho angažoval na sezónu 2019.

Jen pro zajímavost: Z tohoto týmu odešel před novou sezónou syn majitele závodní stáje Gabriel Rodrigo ke Gresinimu a v týmu se tak vedle Kazukiho Masakiho uvolnilo místo.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama