Reklama

Má Leon Haslam u Kawasaki budoucnost?

Dvě třetí místa Leona Haslama ve 13 odjetých závodních jízdách zůstávají hodně za očekáváním továrního týmu Kawasaki. Navíc je vícemistr světa z roku 2010 (ovšem se Suzuki) skoro o 3 roky starší než týmová #1 Jonathan Rea.

Není žádným tajemstvím, že Haslam přišel ke Kawasaki na přání právě Rey, který se, jak známo, rozcházel v názorech se Sykesem, jakým směrem se bude vyvíjet motocykl Kawasaki ZX-10RR.

Šéf závodního oddělní Kawasaki Ichiro Yoda chtěl mít v týmu především klid a dal čtyřnásobnému mistru světa Reovi volnost ve výběru týmového partnera na sezónu 2019. Ovšem výsledky hovoří proti Haslamovi, zatímco Rea ve 13 odjetých závodech získal 13 pódiových umístění a nasbíral 220 bodů, tak Haslam má bodů 108 a pouhá 2 pódia. S 35 roky je Haslam po Marco Melandrim (36) druhým nejstarším jezdcem na startovním roštu šampionátu WorldSBK.

A 22letý Toprak Razgatlioglu, který je připravován týmovým šéfem Manuelem Puccettim jako budoucí jezdec do továrního týmu, už na startovním roštu stojí. V Imole získal svěřenec Kenana Sofuogla své první pódium, celkově už po Argentině a Donington Parku v minulé sezóně své třetí.

V současné době má Haslam po Imole o 43 bodů více než Razgatlioglu a je v šampionátu WorldSBK pátý, turecký mladík na místě 8.

Toprak je reprezentantem nové generace, ale dle svého mentora Sofuogla není ještě ve všech oblastech dostatečně zralý, jezdit v továrním týmu.

Yoda má ovšem ve své funkci už jednou velmi dobrou zkušenost: 2012 vzal do týmu jistého Lorise Baze, když se Joan Lascorz při testech 1. dubna těžce zranil. A Francouz se odměnil během necelých tří sezón 14 pódiovými umístěními, dvěma vítězstvími v Silverstone a 2014 celkově umístěním v Top-5.

Dle Yody má Razgalioglu na 95% stejný motocykl, který mají k dispozici Rea a Haslam.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama